Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Diplomilija

Svi će posvjedočiti (ali ne onamo gdje treba) osim onih što im ide u prilog da se devedesetih godina u Hrvatskoj rodila jedna nova kategorija-pokret poznatija kao Diplomilija.
Poput pomoći iz Karitasa ili Crvenog Križa dijelile su se stranačkim pripadnicima diplome, titule, činovi, bespovratni krediti i radna mjesta koja traju do smrti a u rukama drže konope 'paukove' mreže i sve to po uzoru na bivši sistem ali puno žešće začinjeno pa je okus jači jer je u manjem loncu! To je bio i ostao stranački cilj.

Stoga je potpuno normalno u kakvo stanje smo se doveli jer tako 'školovani' ljudi i ne mogu učiniti bolje nego su učinili osim ako lik nije prirodni genije. No ako se i nađe takav Mozak on neće svoje znanje trošiti na podvale i osobno bogaćenje već na ono čime ga je majka priroda nadarila a to znanstveno otkriće koje rodi donijeti će mu zaradu, no svakako ne preko noći.
U našim prilikama geniji su ispali oni što su iza sebe ostavili 'spaljenu zemlju' u smislu ekonomije i prosperiteta.

Strašnije od svega gore napisanog jest spoznaja da stranka može izdavati zapovijedi organima prisile, DORH-u i sudstvu a što je očito iz izjave date televiziji kad je Milijan Brkić zaprijetio SDP-u kad dođu na vlast. (javljanje iz Osijeka u trećem dnevniku 27.03.'14g.?
Ako je i od Diplomilijana strašno je!



Post je objavljen 28.03.2014. u 13:25 sati.