Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskestaze

Marketing

Ostat će nam samo crkva i vatrogasni dom…

Još prije nekoliko mjeseci u jednom komentaru napisali ste da napišem nešto o temi radija u Ogulinu. Trebalo mi je mnogo vremena da bih prikupio nešto informacija, nešto priča i pričica, malo petljanija i tako svega pomalo i iz toga izvukao neki zaključak. Pomogla mi je i emisija na stranici radija u kojoj je govorila direktorica. Iako ću se na neke dijelove emisije još vratiti u nekom od sljedećih tekstova za sada moja razmišljanja idu ovako.
Zašto treba uništiti radio Ogulin? Da, uništiti jer ovo nekolikomjesećno bacanje klipova pod kotače radija, opstrukcija i destrukcija od strane gradske vlasti, o kojem čitamo i slušamo, nije ništa drugo nego put ka uništenju ove tvrtke, ujedno i jedinog preostalog ogulinskog medija. Zašto treba ušutkati, uništiti radio? Razloga bi moglo biti nekoliko.
Prvo, neposlušni su.
Ne sviraju kako im se kaže. Čak i misle svojom glavom, što je u Ogulinu nedopustivo. Zna se ko u Ogulinu može mislit svojom glavom. I taj misli za sve. I naravno misli samo na sebe. Poput Borga. Uz to još i govore ono što misle da bi trebali reći. I objaviti. I onda kad misle da kanalizacija ne miriši po proljetnim ljubičicama, da su cijene grijanja i vode vrlo visoke, onda nije dobro. Jer ne smiju tako misliti. Ni tako, ni nikako misliti. Nego, lijepo trebaju nazvat NJIH i pitat ih kaj da misle. Ne možeš ovcama samo tako reći da nam je voda preskupa a novci koje koristimo za četiri mušketira (gradonačelnik sa zamjenicima) preveliki. Jer bi ovce mogle na tren prestati blejati i početi razmišljati o onom što čuju, pogledati račune, pogledati oko sebe i reći – “gle stvarno pa kaj je ovo?”. A takav razvoj događaja nije dobar jer u tom trenutku ovce prestaju biti ovce. I više ih nemožeš niti musti niti šišati. E a toga se ONI boje.
Drugo, nepodobni su.
Ne tako davno na jednom od blogova, u komentarima netko je napisao: “nitko od njih sa radija ne bi ni u bunilu glasovao za HDZ”. (možda zato jer su dobro informirani pa vide što se radi – mislim si). Nije to napisao nitko bezveze već, vjerojatno, neki partijski borgić koji je to čuo na sastanku u prostorijama, odboru ili nekom sličnom okupljanju. Ako još dodamo da nikog od njih iz radija nismo lani u predizborno vrijeme vidjeli u plavim jaknicama “moj gradonačelnik” to je već dovoljno razloga da medijska tvrtka upozna napalm.
Treće, uspješni su.
Unazad pet ili više godina, od kad ih vodi nepoćudna direktorica (koju je tu postavio HDZ! samo da je se riješe iz Gradskog vijeća gdje ih je kao nezavisna vijećnica rasturala ko Bud Spencer loše dečke) uredili su prostorije, tehniku, financije, program i međuljudske odnose. Osvojili nagrada, što mikrofona a što novaca više nego u svih prijašnjih 40 godina i jedan su od najuspješnijih lokalnih radija. I to je onda naravno problem. Zbog njih nije gradonačelnik morao sazivati javnu tribinu, zbog njih nisu gradu dolazile inspekcije i policije, oni nisu krivotvorili svjedodžbe,nisu zaposlili svoje žene, djecu i rođake, nisu negdje postavili žbuku koja je za dva dana otpala, nisu napravili cestu kojoj otpadaju šahte, ni knjižnicu s koje otpadaju cigle. Oni nisu ulupali silne milijune u liftove, vodene zidove i još uvijek nepostojeće kino. Oni nisu kupili klima uređaj od 200 tisuća kuna niti postavili upravnu zgradu usred puste livede i nazvali to nekom zonom. Oni nisu spalili Bjelolasicu i restoran a nisu ni nabavili drveće za gradski park koje preko zime moraju omotavati sa dekicama. Kad je hladnija zima još će i čaj i kuhanu rakiju lipama nosit. Ukratko, nisu napravili ništa loše a upravo to je u Ogulinu loše. Ne uklapaju se u prosjek ostalih tvrtki. Pokazuju da se može dobro raditi. I to nije dobro jer štrše. Ko jedna duža vlat iz trave. Koju će kosilica riješiti.
I četvrto, najniži privatni, osobni interes
Koji, čiji i na koji način reći ću vam kad provjerim još par stvari i dobijem barem jednu potvrdu te, za sada, teorije.
Uskoro, kad ovi sve rasture, stvarno ćemo ostati selo. I od svega imat ćemo, kao pravo selo, samo crkvu i vatrogasni dom.

Post je objavljen 27.03.2014. u 21:13 sati.