Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sshzc

Marketing

Sindikat željezničara (SŽH) u „Vijestima Extra“- širi EXTRA LAŽI

HŽ Cargo d.o.o.
Glavno radničko vijeće
Tomislavov trg 11/I, Zagreb
Broj: 41/14 M.S.
Zagreb, 07.03.2014.


Svim radnicima HŽ Cargo d.o.o.



Predmet: Sindikat željezničara (SŽH) u „Vijestima Extra“- širi EXTRA LAŽI

Poštovani,
osvanulo je nevjerojatno štivo u glasniku SŽH, „Vijesti Extra“ prepuno je objeda i laži kojima žele krivnju za svoje propuste i promašaje prebaciti na GRV.

U postupku savjetovanja vezano za Pravilnik o organizaciji dana 09.01.2014. , predlagali smo da se zauzme stav da je Pravilnik o organizaciji u cjelini neprihvatljiv i to u organizacijskom i funkcionalnom smislu i da se kao takav odbaci. Međutim, tom našem prijedlogu, član GRV, predstavnik SŽH, Želimir Halić izričito se suprotstavio, da se potpuno u cijelosti odbaci takav Pravilnik o organizaciji, već je izjavio da ako tako napravimo da on želi dati izdvojeno mišljenje.

Ovo je jasan dokaz da je SŽH kumovao donošenju Pravilnika o organizaciji HŽ Cargo. Iz Pravilnika se jasno vidi koliki će biti tehnološki višak radnika, što je i tada SŽH dobro znao i što ga to tada nije smetalo, a u isto vrijeme, još mjesec dana nakon toga, do 04.02.2014., dan prije potpisivanja KU, je SŽH nastavio pregovarati i dogovarati KU.

Takav Pravilnik o organizaciji je SŽH prešutno prihvatio, a 6.12.2013. su već dogovorili nezakonite kriterije (dokaz iz kol. pregovora - Zapisnik, gdje je Ž.Halić potpisao da je zajedno sa SSH dogovorio kriterije za izlučivanje tehnološkog viška). Iste te nezakonite i nekorektne kriterije dogovorili su i potpisali KU u Putničkom prijevozu, zajedno sa Sindikatom hrvatskih željezničara, pa je neshvatljivo i nevjerojatno da ta 2 sindikata uopće spominju nezakonitosti koji su sami učinili, a na temelju kojih je rađena Lista tehnološkog viška radnika.

Na sjednici GRV održanoj 27.02.2014., vezano za savjetovanje po pitanju Liste tehnološkog viška radnika, predstavnici SŽH i SHŽ došli su potpuno nepripremljeni, onako „turistički“, iako znaju da su kao članovi GRV dužni svoje primjedbe analizirati, selektirati i obraditi na način da GRV može takve primjedbe proslijediti i objaviti, a ne kao što je predstavnik SŽH došao, donio hrpu neobrađenih papira, na sjednici nijednu primjedbu nije prokomentirao niti je sudjelovao u radu GRV, već je napustio sjednicu nakon pola sata.

Za razliku od ova 2 sindikata, predstavnici GRV iz sindikata SSHŽC i STPVV HŽ su selektirali i obradili dobivene primjedbe.

Glavno radničko vijeće je uvijek postupalo po Zakonu, nije napravilo ni jednu nezakonitu radnju, niti propust u svom radu i sa gnušanjem odbacujemo ovakve objede i laži od strane Sindikata željezničara Hrvatske.

S poštovanjem,

Predsjednica Glavnog radničkog vijeća
Marija Stefanov


Post je objavljen 08.03.2014. u 20:55 sati.