Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magarac-jedan

Marketing

Odoh u poduzetnike

Eto, odlučih otići u poduzetničke vode. istražio sam tržište i vidio da kod nas nema profesionalnih čitatelja, ljudi koji bi zarađivali samo od čitanja.

U tu svrhu sam i pokrenuo novi blog tržište poezije koji će biti alat za promociju mog potuzetničkog pothvata i zarađivanje velike količine profita.

U prvom postu na novom blogu opisujem neke razloge zašto sam se odlučio na ovaj korak i što je potrebno da unaprijedimo položaj poezije u našem društvu.

"Rješenje je da poezija postane TRŽIŠNA KATEGORIJA, da se oko nje počmu vrtiti ozbiljni novci. Kad pogledamo druge umjetnosti one su važne jer je tržište reklo da su važne, da donose vellik novac pojedincima.
A kakve novce donosi poezija? Ne možeš je kao slike izlagati u muzejima ili u držati u sefu dok joj ne poraste vrijednost. Teško ćeš naplatiti ZAMP za slušanje poezije, slabo se nju da prodati za uglazbljivanje. Po pjesmama se ne rade predlošci za igrane filmove, ne prerađuje ih se za kazalište ili film. Ne isplati se recitirati poeziju na stadionima. Kako napuniti arenu ljubiteljima slobodnog stiha i koliko bi se piva prodalo slušačima Puškinovih stihova?
Pjesma nije muzej ili neki spomenik pa da političari na nju mogu potrošiti milijune, uzeti provizije i tvrditi da su napravili nešto važno za kulturu. Bogati snobovi slabo skupljaju zbirke poezije, poezija nije opera pa da dolaziš na nju pokazati svoju novu i mlađu ženu u njenoj novoj i skupjoj bundi."


Još radim na rješenjima kako profitabilno čitati poeziju, a neke od rješenja ću ovih dana predložiti na mom novom blogu pa ga posjetite.




Post je objavljen 01.03.2014. u 14:00 sati.