Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skbrda

Marketing

Objavljen "legendarni" raspis za Županijsko prvenstvo

Županijsko prvenstvo odigrat će se početkom ožujka, a objavljen je i raspis. Objavit ćemo ga uskoro u cijelosti, ali ovom prigodom samo jedan, u raspisu crvenim slovima naznačen i podcrtan detalj.
Svašta smo doživjeli u splitskim šahovskim krugovima. ali ovako nešto još nismo.

Dakle, pravo nastupa na Županijskom prvenstvu imaju:

Svi registrirani šahisti sa područja Županije Splitsko - dalmatinske, čiji su klubovi članovi Šahovskog saveza Županije Splitsko-dalmatinske, te svi registrirani šahisti pri HŠS-u sa prebivalištem ili boravištem na području Županije Splitsko-dalmatinske koji igraju izvan područja Županije Splitsko - dalmatinske.


Dakle, na prvenstvu mogu igrati igrači koji žive u Splitsko-dalmatinskoj Županiji a igraju za Liburniju, Zagreb ili Bibinje, a ne mogu oni koji igraju za Mravince ili Brda.
Jasno je da je ovo napravljeno kako bi se ti klubovi prisilili da se vrate u Županijski savez.
To se ovakvim potezima sigurno neće postići, a i čemu se iživljavati na igračima koji nisu ni krivi ni dužni za nesporazume i nesuglasice uprava klubova s upravom Županijskog saveza.
Zamislite situaciju da ŠK Brda kao organizator Split Opena zabrani nastup na turniru igračima nekih klubova zbog nesuglasica među upravama!? Naravno, to je nemoguće niti će se ikada dogoditi, a svaki turnir mora biti fešta šaha i druženja.
Zato molimo još jednom, uklonite tu smiješnu zabranu i ne sramotite splitsko-dalmatinski šah takvim potezima.
A nesporazumi se rješavaju razgovorom za koje je uprava ŠK Brda uvijek spremna.


Post je objavljen 12.02.2014. u 09:33 sati.