Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

IZBORNA SKUPŠTINA DONIJELA POMLAĐIVANJE UDRUGE LAĐARA NERETVE. PONOVNO INCIDENT IZ EKIPE STABLINE

Sinoć je u Metkoviću održana izborna skupština Udruge lađara Neretve na koju je pristupilo 76 predstavnika rekordnih 39 ekipa (svaka ekipa je imala pravo delegacije po 2 čovjeka, s tim da su neke poslali po jednog).

Osim po tome, Skupština će biti zapamćena i po rekordnom trajanju od 3 i pol sata.

Atmosfera je kao i uvijek u izbornim skupštinama bila dosta naelektrizirana, ali se ipak većim dijelom Skupština držala pod kontrolom.

Kako se na natječaj za predsjednika Udruge nitko nije javio u ostavljenom roku, na Skupštini je odlučeno da se na samoj Skupštini podnesu kandidature.
Za mjesto Predsjednika Udruge su kandidature istakli stoga Nenad Kovačević iz Metkovića i Marko Marušić iz Vida, a izabran je Marko Marušić s 47 glasova naspram Nenada Kovačevića s 28 glasova. Iako su službeno kandidature istakli na Skupštini, ova dva kandidata su lađarskoj javnosti bila poznata već par dana prije, pa su mnogi lađari i lađarski aktivisti par dana prije lobirali za svoje kandidate.

Nakon Predsjednika izabrani su i Dopredsjednici Udruge i to Izvor Škubonja iz Ploča (inače pročelnik u Gradu Pločama) te Goran Kovač iz Komina (inače bivši zamjenik gradonačelnika Grada Ploča) kao jedini kandidati.

Za jedinog kandidata za mjesto tajnika Udruge je predložen i izglasan Ante Mijić iz Metkovića (dipl. ing. agr., službenik u Poljoprivrednog savjetodavnoj službi u Opuzenu, dugogodišnji veslače ekipe „Studenti“ i „Sv. Roko“ Podrujnica, jedan od inicijatora pokreta „Stop Gornjim horizontima“ te vijećnik u Gradu Metkoviću).

Za preostalih 6 članova upravnog odbora (Upravu inače čini 11 članova i to 6 članova, 2 dopredsjednika, 1 predsjednik, 1 tajnik i 1 direktora Maratona) kandidiralo se 16 osoba te su izabrani

1. Joško Jerković „Piro“ iz Rogotina (42 glasa)
2. Ante Ćelić iz Metkovića, ekipa „Jerkovac“ (42 glasa)
3. Pavo Delija iz Opuzena (41 glas)
4. Ivan Plećaš iz Momića – ekipa „Škrapa“ (32 glasa)
5. Bruno Bebić iz Ploča (stručni suradnik Razvojne agencije DUNEA-e – 29 glasova)
6. Marijan Sršen iz Blaca – ekipa Donjani Donji (26 glasova)


Ante Nikolac „Bili“ je dobio 26 glasova kao Marijan Sršen, ali je Ante Nikolac odustao i prepustio Marijanu Sršenu mjesto člana upravnog odbora.

Broj glasova ostalih kandidata:

Davor Petković iz Pruda (20 glasova)
Nenad Kovačević iz Metkovića (20 glasova)
Dražen Jelčić iz Krvavca II (16 glasova)
Hrvoje Medak iz Komina (16 glasova)
Mario Marević iz Staševice (10 glasova)
Boro Jelčić iz Krvavaca (11 glasova)
Željana Musulin iz Metkovića (12 glasova)
Ivan Burić iz Komina (9 glasova)
Trpimir Krstičević iz Krvavca II (4 glasa)

U Nadzorni odbor su kao jedini kandidati izabrani:
1. Renato Drljepan iz Opuzena
2. Davor Petković iz Pruda
3. Branko Markota iz Vida
4. Hrvoje Bebić iz Metkovića (ekipa „Jerkovac“)
5. Trpimir Krstičević iz Krvavca II


U Stegovni sud su izabrani:

1. Tomislav Žderić „Tomiša“ iz Stabline
2. Hrvoje Medak
3. Jurica Šetka



Međutim odmah nakon izbora Stegovnog suda, a nakon što je odlučeno da se novoizabrani Upravni odbor sastane odmah i raspravi kandidature za direktora Maratona lađa između kandidata Jakova Marevića, Bore Jelčića i Jurice Šetke, dogodio se incident kojeg je napravio upravo tek izabrani član Stegovnog suda Tomislav Žderić „Tomiša“ iz ekipe „Stablina“. Naime on je pri ulasku novoizabranog Upravnog odbora u posebnu prostoriju kako bi se raspravilo kandidature direktora Maratona (jer iste predlaže Skupštini Upravni odbor) pružio ruku Marku Marušiću kao čestitku na izboru, a da bi ga onda držeći za ruku pljunuo u lice te je potom bujicu riječio osuo na istog, a sve pred mnogobrojnim svjedocima.

Mnogi prisutni lađari su ovakvo ponašanje Tomislava Žderića razgovarajući među osobm osudili kao vrlo nekorektno obzirom da je na samom početku Skupštine delegati većinom glasova izglasali da se ipak napravi ustupak i da Udruga lađara Neretve snosi trošak izrade novih medalja i štita koje je ekipa "Stablina" dobila na dodjeli, a koje je po zahtjevu Uprave zbog diskvalifikacije ekipa Stabline trebala vratiti.

Za direktora Maratona lađa je nakon kraćeg vijećanja predložen od strane Upravnog odbora Jakov Marević iz Staševice (glasovi uprave: 9 za, 1 sudržan, dok za ostale kandidate nije bio niti jedan glas). Na skupštini je kandidat Jurica Šetka (inače predložen od ekipe „Stabline“ kao kandidat za direktora Maratona) nakon objave rezultata izrazio svoju podršku za Jakova Marevića što su nazočni popratili i pljeskom. Jakov Marević je dugogodišnji veslač ekipe Staševica, djelatnik „Mesne industrije Pivac“,a više godina je vodio ekipu Staševice.

Skupština je na prijedlog delegata Željane Muslin donijela i odluku da se ženske ekipe iz doline Neretve oslobađaju kotizacije na Maratonu lađa.

Sve u svemu ova Skupština će zasigurno ostati zapamćena po nekoliko stvari, ali i po pomlađivanju kadrova. Tako će u upravi sjediti čak 5 osoba mlađih od 35 godina, te 4 osobe (od 11) s višom ili visokom stručnom spremom, a sastav uprave govori i o vrlo dobroj zastupljenosti svih lađarskih krajeva.

Nadzorni odbor je također sastavljen kombinacijom iskusnih osoba (Petković, Drljepan, Markota) i „svježe krvi“ (Bebić i Krstičević)

Post je objavljen 03.02.2014. u 06:50 sati.