Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Ljudski je griješiti

Da se 'Nadan Sanader' dosjetio spasonosne ideje, malo stisnuo zinuti šupak i lanuo 'urbi et orbi' poput biskupa Uzinića: 'nije moralno ali je po zakonu', povijest bi drukčija bila!
Isprika narodu puno znači jer narod je milostiv i sažali se nad paćenikom pa oprosti što nas i Crkva uči a onda bi ga i vlast pustila na miru, ta i ona je iz naroda iznikla.
Ali nije. On je pogriješio! Iako poliglot on je svjetski poznatu frazu 'urbi et orbi' preveo kao jedanaestu zapovijed 'turi u torbi'!
I tako ispada da je biskup Uzinić učeniji od 'Ive Vidoševića' i da se vrlo dobro snalazi u šumi zakonskih propisa.
Sad je puno razvidnije zašto Crkva nema problema s porezima i ukazuje na dobar klerski kliker a da je doista tako svjedoči opstojnost od preko 2000 godina i to uvijek na vrhu odakle je pogled mnogo bistriji.

'Mi bi trebali biti moralna vertikala ovog društva a nismo', skrušeno je izgovorio biskup a kad priznaš po automatizmu pola ti se oprašta a ono drugo pola ostavljeno je za pregovore jer kako biskup reče sad je biskupija u gubitku 20 milijuna a to netko mora namirit.
Dakle pregovori će započeti s otpisom porezničkog i crkvenog duga prema državi a završit će time da će država Crkvi pokriti gubitak od 20 milja.
Kako to? Tako, Crkva para nema to znamo, njihova privreda je zakržljala a i ko je kad vidio da pop nekome daje, tako nešto ne možemo sebi dopustiti. Eto i velečasni s Vranskog jezera je primio kako tiskovine i portali javljaju.

Javio se i don Vinko Sanader i podsjetio državu da valja dati prilog za baziliku koja se gradi u Solinu. Vjerujem da hoće država pomoći jer kad je pomogla izgradnju crkve u Kninu mora i u Solinu!
Prilog od 5000 eura dao je i neimenovani građanin, Ivo, Nadan, Darko, nije bitno.
Zanimljiva mi je rečenica: 'nepoznati donator dao je 5000eura', koja je postala mantra među svećenstvom jer istu rečenicu sam čuo i od svećenika u mome gradiću a kaže:
'draga braćo i sestre nećete vjerovat ali jutros sam u poštanskom sandučiću našao kovertu s 5000eura i pisamce u kome piše. Don Tomislave, želja mi je da ovaj prilog podijeliš na dva dijela, pola Crkvi a pola tebi jer znam da si dobročinitelj i da ćeš svoj dio podijeliti potrebitima'!
Eto sad znate s kolikim iznosom možete pomoći ako nemate više.

A zašto im ne bi pomogla kad i oni, Crkva, zdušno pomažu državi u svakom problemu i sve dijele kao braća.
Bilo bi lijepo kad bi na otvorenju crkava svečani govor održao gospodin Tomislav Karamarko s naglaskom kako je 'SDP nasljednik SKH koji je ubijao ljude' a mogli su, imali su priliku na vrijeme okrenuti jaketu a nisu.
I na kraju svečanosti kao poslastica neka nastupi duet Josip i Marko Perković i propjevaju nešto prigodno.



Post je objavljen 25.01.2014. u 13:40 sati.