Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

Turopoljke prvakinje u šahu

15.01.2014. godine, naše turopoljke, Marta Trgovac (1. razred ), Mira Trgovac i Dora Jazbec (4. razred), na gradskom su natjecanju u šahu sportskih školskih ekipa osvojile 1. mjesto ! Svoj rezultat potvrdile su 21.01.2014. godine na Županijskom natjecanju šahovskih ekipa osvojivši 1. mjesto! Natjecanja su održana u Područnoj školi Buševec. Ovim rezultatom kvalificirale su se na Regionalno Državno natjecanje. Cure su učenice područne Eko škole Rakitovec, a šah ih trenira voditelj Zlatko Rožić u Sportskom klubu Polet iz Buševca. Već su nastupale na ovakvim natjecanjima i prije, a spomenimo i to ovo:


Šahovske kadetkinje SK Polet

Na prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje do 8 godina, koje je igrano u Topuskom 19. i 20. listopada 2013. godine, na koje se prijavio rekordan broj igrača (50 kadeta i 16 kadetkinja), Poletova kadetkinja Marta Trgovac podijelila je prvo mjesto ali je po trećem kriteriju pravilnika osvojila treće mjesto i ponijela kući prvi pehar. Pošto je bila najbolja u uzrastu do 7 godina osvojila je i medalju. Marta je počela prvenstvo nespremna i rano doživjela dva poraza, ali je u posljednjim kolima pobijedila vodeće i popela se u vrh tablice i izjednačila u bodovima sa prvakinjom.


Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje - Topusko 19. i 20. listopada 2013.
Marta Trgovac s peharom za 3. mjesto i medaljom oko vrata za prvakinju do 7 godina


Na kadetskom prvenstvo Hrvatske u šahu, koje je odigrano u Splitu, od 20. – 26. lipnja 2013. godine, u hotelu Zagreb, nastupile su Dora Jazbec (3 boda) i Mira Trgovac (2 boda). Bilo je to za njih jedno novo iskustvo. U najmlađoj konkurenciji, do 9 godina, nastupila je Marta Trgovac, šahistica koja ide još u vrtić, osvojila 4,5 boda iz 8 partija i zauzela 5 mjesto. Odlučujući meč za treće mjesto Marta je igrala bolesna pod temperaturom u 5 kolu sa Mahečić Kajom i u dobivenoj završnici pogriješila i izgubila.

U Dugom Selu održano je, 09. i 10. ožujka 2013. godine, pojedinačno kadetsko prvenstvo Zagrebačke županije za kadete i kadetkinje do 9, 11, 13 i 15 godina. Tradicionalno većinu medalja u ženskoj konkurenciji pripalo je kadetkinjama Poleta. Zlatne medalje osvojile su Marta Trgovac do 9 godina, Dora Jazbec do 11, a Mihaela Blažeka do 15 godina. Mira Trgovac osvojila je srebrnu a Lucija (J) Rožić brončanu medalju do 11 godina.

Čestitke curama i njihovom treneru na izvrsnom rezultatu !
Želimo im puno uspjeha na natjecanjima koje ih čekaju !



Post je objavljen 22.01.2014. u 07:55 sati.