Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trenerski

Marketing

"Prijeđi preko rijeke"



NAZIV VJEŽBE: "Prijeđi preko rijeke"
CILJ VJEŽBE: Kontrola lopte, djelovanje u situacijama 1 protiv 1 u fazi napada i fazi obrane
BROJ IGRAČA: Minimalno 6
VELIČINA PROSTORA: cca. 20x15m
OPIS VJEŽBE: Teren se sastoji od 3 zone- centralne, desne i lijeve. U desnoj zoni nalaze se 4 igrača sa loptama, a u centralnoj 2 igrača bez lopti. Cilj igrača sa loptama je na trenerov znak doći iz desne u lijevu zonu, a igrača bez lopti pokušati spriječiti ih i izbaciti što više lopti van prostora za igru. Igrač kojemu je lopta izbačena više ne sudjeluje u igri. Igra traje dok sve lopte nisu izbačene.

KOMENTARI: Ovdje se radi o jednoj vrlo zabavnoj vježbi posebno pogodnoj za mlađe dobne uzraste, u kojoj je, kao što je već navedeno, prisutno nekoliko elemenata. Igrači sa loptom imaju zadatak iskontrolirati loptu uz prisustvo i pritisak protivničkih igrača. Igrači bez lopte moraju se na pravi način postaviti u situaciji 1 protiv 1 i u ograničenom prostotu pokušati oduzeti loptu.
VARIJACIJE: U igri može sudjelovati i veći broj igrača, a prostor za igru se može povećati ili smanjiti. Igra se može organizirati kao natjecanje. Npr. pobijedila je ona ekipa obrambenih igrača koja je u najmanje krugova uspjela izbaciti sve lopte van prostora za igru. Ili da je pobijedio onaj igrač koji je zadnji ostao sa loptom.





Post je objavljen 11.12.2013. u 19:48 sati.