Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogulin

Marketing

Magarac i njegova sjena

"Volim čovječanstvo - reče - ali sam shvatio, što ga više volim kao cjelinu, to manje volim ljude kao pojedince."
F. M. Dostojevski - "Zločin i Kazna"


47 000 000 kn.

Kažu da je to trošak referenduma koji će se održati kako bi se u Ustav ugradila definicija braka.
47 000 000 kn ili oko 6 200 000 EUR.
Možete li zamisliti koliko bi se radnih mjesta moglo spasiti ili otvoriti tim novcem koji će se baciti u vjetar?

Rekao bih da je financijski trošak neuporedivo veći, ne računajući trošak skupljanja i obrade potpisa. Računajte samo utrošeno vrijeme naših političara, utrošeno vrijeme u udarnim terminima svih TV kuća, utrošene tone i tone papira i tinte po novinama, sate i sate radijskog programa....
Država je već neko vrijeme paralizirana jednom nazadnom skupinom građana, kojoj su se pridružili i mnogi političari (iskreno rečeno, oni ne samo da ne znaju točno pitanje referenduma, nego im ni definicija braka baš nije sveta, a o recimo deset zapovijedi da se i ne govori).

Obzirom da ispada da je definicija braka najveći problem u našoj zemlji, može se reći da odlično živimo.

Iako je brak definiran Obiteljskim zakonom, forsira se stavljanje njegove definicije u najvažniji dokument jedne države. Iako to neće promijeniti ništa u životima onih koje ta definicija diskriminira, neće promijeniti ništa u životima onih koje će ta definicija veseliti jer to je dokazivanje njihove moći i pravovjernosti.
Opet ćemo u očima ozbiljnih zemalja ispasti nazadnjačka vukojebina koja ekonomski propada, ali nikoga za to nije briga, gdje je sve manje kruha ali su igre sve okrutnije.

Ogromna energija i ogromni novci umjesto da se troše da bi se zemlja izvukla iz krize, troše se da bi se na jednoj manjinskoj skupini pokazala snaga. A to može isto tako lako biti teren za buduća pokazivanja snage na nekim drugim stvarima i nekim drugim manjinskim skupinama.

Pri tome argument da je ovdje teror manjine nad većinom i da većina ima pravo, koje izvlače uvaženi desničarski intelektualci, iako je taj pojam sam po sebi contradictio in adjecto nikako ne stoji.
Jer smisao demokracije je upravo u tome da većina štiti manjinu, a ne da se nad njom iživljava.
Neke stvari su jednostavno preozbiljne da bi se pustile narodu da o njima odlučuje, pogotovo napaćenom, izmučenom, uplašenom, iscrpljenom i ekonomski uništenom narodu.

"Nikada nemojte zaboraviti da je sve što je Hitler napravio u Njemačkoj bilo po zakonu" - Martin Luther King Jr.

Kao u Demostenovoj priči o magarcu i sjeni, svi se brinu oko ove inicijative, iako budimo ozbiljni i realni, zar zaista vjerujete da članovi te inicijative u potpunosti žive u skladu sa Isusovim naukom. zar zaista mislite da i crkva živi u skladu sa tim naukom, i da se u skladu sa naukom i vremenom u kojem živimo ponaša?

Iznimka je papa Franjo, čovjek koji budi nadu da zaista postoje ljudi koji slijede Kristov nauk i kojima nije samo do dokazivanja moći, kojima nije do sjaja i blještavila, već do prave i nepatvorene istine i bratske ljubavi među ljudima.

Na obilježavanju Kristalne noći i početka pogroma Židova rekao je :
"Potvrđujemo našu bliskost i solidarnost sa židovskim narodom, našom velikom braćom, i molimo se Bogu da nam sjećanje na prošlost i grijehe prošlosti pomogne da budemo uvijek budni naspram svakog oblika mržnje i nesnošljivosti"

Ne bih rekao da su ga članovi inicijative čuli, ali izgleda niti dobar dio njemu podređenih.

Kiša neprekidno lije, Đula raste.
Ako ništa, prekrit će smrad koji se širi gradom, ali će isto tako zaprijetiti i poplavama i opet izbaciti hrpe smeća. Na žalost, i na jedno i na drugo smo navikli, i nitko ništa ne poduzima.
Skoro nitko.
Jer kad neće nadležni i odgovorni, ispalo je da u gradu imamo vrlo kreativnog borca za pravdu koji je odlučio progovoriti o sramoti koja pritišće naš grad i koja se posvuda osjeti.

Grad bruji o izvanrednoj noćnoj akciji domišljatog i jako dobro informiranog građanina našeg grada, koji je gradske znamenitosti ukrasio maskama i prigodnim tekstovima protiv smrada. Tko god bio, napravio je to vrhunski, tekstovi su odlični, i zaista je šteta da je policija ovaj put bila tako ažurna u skidanju istih.

Radio Ogulin - Kipovi pod maskama

Na cijeli performans je reagiralo čak i državno odvjetništvo, rekavši da nema elemenata kaznenog djela niti prekršaja, te da neće goniti niti tražiti autora.

Ne bih se složio s njima, i te kako ima elemenata za istragu kako je došlo do toga o čemu nepoznati piše, gdje su nestale ogromne količine novaca i zašto ogromne količine nečega drugog isplivavaju iz te iste kanalizacije, zašto nam je grad ugušen smradom i zašto se ništa po tom pitanju ne poduzima.


Na današnji dan 397. umro biskup i svetac Martin (prvi svetac koji nije bio mučenik, zaštitnik Francuske, vojnika, konjanika, siromašnih, prosjaka, putnika i vinogradara), 1821. rođen Fjodor Mihajlovič Dostojevski, 1885. rođen general George S Patton, 1895. rođen Jakov Gotovac, 1918. završio Prvi svjetski rat.

Post je objavljen 11.11.2013. u 08:23 sati.