Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Izađimo na referendum 1.12.2013 i zaokružimo ZA!!

S velikom radošću čestitamo svim građanima Republike Hrvatske na raspisivanju referenduma koji su prvi puta u povijesti hrvatske države zatražili i osigurali sami građani. Ovo je velik korak u smjeru širenja suženog prostora demokracije u Hrvatskoj.

Ponosni smo na više od 6000 volontera građanske inicijative U ime obitelji koji su darujući svoje vrijeme, novac i vještine u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji omogućili biračima da se u razdoblju od 12. do 26. svibnja izjasne o potrebi raspisivanja referenduma o braku na više od 2000 mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Ponosni smo na više od 750 000 građana koji su zatražili raspisivanje referenduma – u atmosferi linča i napada koja se nastavlja sve do danas. Ponosni smo na pripadnike brojnih građanskih i vjerskih udruga i pokreta, na sve veće vjerske zajednice, 5 parlamentarnih stranaka i 15 izvanparlamentarnih stranaka koje su podržale građansku inicijativu, ponosni smo na brojne pojedince, obitelji, ljude različitih političkih stajališta, obrazovanja, različite nacionalnosti, vjernike, agnostike, ateiste – sve one kojima je zajedničko da drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ponosni smo na sve pripadnike hrvatskog naroda, građane Republike Hrvatske koji su se spremni založiti i izložiti za svoja uvjerenja te ljudska i građanska prava.

Građanska inicijativa za raspisivanje referenduma uvijek predstavlja izraz nezadovoljstva nekom zacrtanom politikom koju provodi aktualna vlast – u ovom slučaju nezadovoljstva pokušajima vlasti da nametanjem jednoumlja redefinira pojmove braka i obitelji, suprotno volji, vrijednostima i kulturi većine hrvatskih građana. Proteklih je 5 mjeseci, od predaje zahtjeva za raspisivanje referenduma – potvrdilo da je opravdana bila odluka građana da preuzmu odgovornost i sami, izravnom demokracijom, stave veto na ponašanje političara koje birači ovlastili da bi im služili, a ne ih preodgajali.

Vjerujemo kako će referendum 1. 12. 2013. pokazati da su postupci aktualne vlasti, provladinih udruga i provladinih medija - „povećanje“ potrebnog broja birača koji su se trebali izjasniti o referendumu, razvlačenje pregledavanja potpisa, pogrešno tumačenje Ustava, ignoriranje ustavnih stručnjaka, pritisci na Ustavni sud, lažne optužbe za diskriminaciju i kršenje ljudskih prava, a osobito agresivna i jednoumna medijska kampanja kojoj smo svi izloženi posljednjih dana – samo dodatni motiv izlaska na referendum svima onima kojima je važno da Ustav i zakoni štite i promiču brak i obitelj kao temelje hrvatskog društva. I ne samo njima – svima onima kojima je važna vladavina prava i demokracija u Republici Hrvatskoj – pravo građana da kažu što misle i određuju kako izgleda društvo u kojem žive.

Organizacijski odbor građanske inicijative „U ime obitelji“


Svi govore o diskriminaciji i govoru mržnje prema manjinama, ali svi šute kada se upotrebljava isti govor mržnje prema onima koji su drugačiji od manjina!

Sve novine su pisali kada je netko napao dvije homoskesualne osobe braneci PRAVO NA njihovo JAVNO IZNAŠNJAVANJE, a niko od tih istih novinara nije štitio prava kada je netko fizički napao volontere udruge U ime obitelji!
Ako se već borite protiv diskriminacije, one dragi novinari nemojte biti pristrani.

IZAĐITE NA REFERENDUM I ZAOKRUŽITE "ZA" !


POZIV SVIM BLOGERIMA

Objavite slican post i pozovite druge blogere da izadju na referendum i zaokruze ZA! Ne dopustimo da nam netko unistava nasu stoljetnu tradiciju i vjeru!
Od pocetka svijeta Brak je zajednica izmedju muskarca i zene u svim religijama, zasto bi se sada nesto mijenjalo? Neka blogosfera bude ZA na referendumu
!


Evo jedan zanimljiv komentar sa JL vezano za njihovu akciju protiv referenduma:

Jutarnji List, zbog čega ovakvu akciju niste pokrenuli i u ona dva tjedna kada su se skupljali potpisi za referendum a kada su volontere inicijative UIO svakodnevno napadali po cijeloj Hrvatskoj, kada su nepoznati ljudi prilazili potpisnim stolovima inicijative, uništavali kompletne popise građana, vrijeđali potpisnike i volontere te kada su internet forumi bili prepuni stravičnog govora mržnje prema katolicima, kada su djevojku udarili šakom u leđa? Niste reagirali ni kada je na ovogodišnjem gay prideu stanoviti dvojac otovoreno pozivao na ubijanje svećenika (link ispod) što je školski primjer govora mržnje kakav inače ne tolerirate kada dolazi sa suprotne strane, to je nešto nad čime se mora zamisliti svaki nepristrani čitatelj JL, uz uvjet da takav čitatelj još postoji, mene pak zanima iskreni odogovor bilo koga od vas, ili od kolega koji pozdravljaju vašu nicijativu, zbog čega nitko nije našao za shodno napisati barem jedan članak o tom nedopustivom govoru mržnje, zbog čega nitko nije imao osnovnu ljudsku potrebu da stane u zaštitu drugog čovjeka, pa makar ovaj bio i "pop" kako kažu u video isječku? Zar se napredak, demokracija i društvo tolerancije, ostvaruju ušutkavanjem neistomišljenika, grubim nasrtajima, "korektnim" govorom mržnje, te fizičkim i verbalnim nasiljem? LINK preuzet sa YouTube servisa, sadržaj; javno dopušteni i neosuđeni govor mržnje prema svećenicima:

http://www.youtube.com/watch?v=Qm-ZD5jesr8 - Ovu vrstu netolerancije i govor mrznje nitko nije osudio!




Post je objavljen 09.11.2013. u 12:09 sati.