Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Zvončići, zvončići...

Ne nije prosinac, niti zvone Božićna zvona, ali ipak u pitanju su zvončići.
Čitam ove naše najtiražnije novine i pratim iz dana u dan natezanja oko tih ploča s dvijezičnim natpisom, zatim Josipovićev posjet Beogradu, a evo sada i novonastalu "paniku" u metropoli oko tih zvončića! Zanimljiv članak, a još zanimljiviji tekst koji je napisao jedan u nizu od novinara tog lista. Ne imenujem list je manje vise koji portal otvorite iznenadite se (ne)pismenošću autora članka. Razmišljam; ako je za mjesto Premijer potrebno biti novinar (pr. Jadranka Kosor), pitam se onda što trebaš biti prije da bi nekad uspio dobiti radno mjesto novinara?? Kakav novinar takav premijer - mogla bi biti nova HR poslovica, jer dovoljno je vidjeti kako su pisani neki članci u našim novinama.

Autor teksta tako napisa;

"Policija poziva građane da se nepotrebno ne uznemiravaju jer se postupa u strogo kontroliranim uvjetima. U napadima na Zagreb 1995. poginulo je šestero ljudi, dok je 39 teško a 136 lakše ozljeđeno. Među šestoricom tada poginulih život je izgubio i policajac Ivan Markulin koji je radio na deaktiviranju neeksplodiranih 'zvončića' u dvorištu Dječje bolnice. U tijeku je ISTA 'operacija' deaktiviranja..." (VL)

Nema razloga za brigu jer, 1995 je poginuo policajac tijekom deaktiviranja tih zvončića, a sada je u tijeku ta ISTA OPERACIJA deaktiviranja. Zašto brinuti??

Druga stvar; pitam se JEL SE TIM ČINOM KRŠI ZAKON RH o pravima manjina, jer uvjeren sam da je natpis na toj bombi napisan na ćirilici??

A kad smo već kod tih prava manjina; GDJE SU PRAVA HRVATA U Republici Srpskoj, iako je njihov broj puno veći od broja srba u Vukovaru?? Zašto se Hrvati nemogu ni nakon skoro 15 godina vratiti na svoja ognjišta?
Položaj katoličkog stanovništva u cijeloj zemlji - koja je Daytonskim mirovinskim ugovorom do danas podijeljena na dva neprirodna dijela - entiteta - se nije poboljšao, poglavito u pogledu povratka prognanih katolika, koji se još uvijek - u velikom broju žele vratiti, ali nemaju za to potporu političara i službenih predstavnika države. (iz govora mon. Franje Komarice na plenarnom zasjedanju CCEE u Bratislavi 2013).
Hrvati svoja prava prodaju drugima, a Thomspon već neko vrijeme pjeva da su "prodali naše snove Judini sinovi, suho zlato bacili u blato".



Post je objavljen 18.10.2013. u 13:24 sati.