Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/retinopatija-pigmentoza

Marketing

Okuvision terapija

Okuvision je jedan od prvih oblika vanbolničkog tretmana za Retinitis Pigmentosu čija je djelotvornost dokazana kliničkim studijama. Oko 20 000 osoba u Njemačkoj koje pate od Retinitis Pigmentose moglo bi imati koristi od ovog tretmana.

Dokazano je da Okuvision terapija može odgoditi progresiju bolesti i tako sačuvati vid na dulji vremenski period. Posebna odlika Okuvision terapije je da šalje slabe električne impulse prema retini. Ova električna stimulacija retine pomaže očuvanju vida na dulji vremenski period. Pored toga, ova terapija za Retinitis Pigmentosu je jedva osjetna i bezbolna.

Preporučuje se da ovu terapiju koristite uz nadzor stručnog medicinskog osoblja.

OKUSTIM SUSTAV

Okustim sustav se sastoji od tri osnovne komponente:

1. Okustim uređaja
2. Okuspex naočala (okvira)
3. Okuel elektroda

1. Okustim uređaj
Okustim uređaj stimulira pacijentove oči slabom strujom. To čini pomoću Okuel elektroda koje su učvršćene pomoću Okuspex okvira. Memorijska USB kartica namjesti se precizno prema individualnim potrebama korisnika od strane liječnika. Okustim uređaj opremljen je zaslonom i audio izlazom koji daju sve potrebne informacije o radu uređaja, tako da i pacijenti u visokom stadiju bolesti mogu upravljati uređajem bez poteškoća.

2. Okuspex naočale (okvir)
Poseban okvir Okuspex naočala služi kao nosač Okuel elektroda. Okvir se može lako namjestiti prema obliku lica svakog pacijenta.

3. Okuel elektrode
Okuel elektroda je jednokratan proizvod. Ona se sastoji od dvije osjetljive niti koje se tijekom tretmana polože na površinu očiju ispod zjenica i pacijent jedva da ih može osjetiti. Okuel elektrode, uz malo vježbe, također mogu koristiti i osobe s vrlo oštećenim vidom.

Više o ovom tretmanu pročitajte na: www.okuvision.de (english)



Post je objavljen 18.09.2013. u 17:02 sati.