Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogulin

Marketing

Radovi i bajke

"Kada se utapate, ne razmišljate: "Bio bih izuzetno zadovoljan kada bi netko primjetio moje utapljanje i došao i spasio me." Samo vrištite."
John Lennon

Gorivo je opet poskupilo, što i nije neka vijest, i što je čini se neizbježno. I na što nemamo nikakav utjecaj, ali se možemo zapitati što sa tim silnim novcem i dobiti čini mađarski MOL.
E pa čini što hoće, nama ostavljajući mrvice.
A zašto?
Pa zato što može.

I zato što je u jednom od veleizdajničkih poteza rasprodaje nacionalnog bogatstva i prodaje strateških interesa zemlje za navodno 10 mil EUR bivši premijer omogućio da MOL bez obzira na stvarni udio u vlasništvu, de facto upravlja Inom.

Ne da mi nešto osjetimo da oni upravljaju drugačije nego se Inom upravljalo prije, jer oduvijek je bila najlukrativnije područje političkog i svakog inog uhljebništva, ali strateški interesi su izdani, a da će na kraju ispasti da je za sve kriv samo jedan čovjek.
Što narod misli o njemu i njegovoj stranci pokazuje na svakim izborima, pa po tome ispada da u stvari i nije kriv, i da narod bolje nije ni zaslužio.

Ono što je meni besmisleno je da našu benzinsku renoviraju, i to tako da je uređuju izvana, a da ne mijenjaju tankove koji su već prilično stari i za koje pretpostavljam da isto tako imaju vijek trajanja, a da su za sigurnost svih nas bitniji od vanjskog izgleda i prodajnog prostora.

Da ne ispadne da je samo MOL kriv za sve skuplje gorivo, ono je svugdje skupo, i u svim zemljama najveći dio prihoda od prodaje goriva ide direktno državi.
A kako ona troši svjedoci smo svakodnevno.

Još jedan graditeljski projekt se intenzivno provodi, a to je Ivanina kuća bajki.
Nisam o njemu do sada pisao, ali Nešine slike i promišljanja na blogu sa kojima se slažem, su me potakla da nešto ipak i o tome napišem.

Prvo pohvala, jer je za pohvaliti da su za investiciju dobijena sredstva iz fondova EU, što je jedina investicija koju je itko uspio u Ogulin dovesti, a da ju ne moramo u potpunosti mi plaćati.

Sama vanjska izvedba mi se ne sviđa, jer narušava izgled kule, i čini mi se da su tu restauratori i zaduženi za zaštitu spomenika kulture zakazali.
Konačnu ocjenu ćemo moći dati tek kad se svi radovi završe, ali za sada mi se čini da to neće baš biti uklopljeno u kulu na prirodan način, i da će se ipak isticati i malo bosti oči.
Kako je financirana iz fondova EU, možda je ipak netko tamo bio savjesniji, pa će i konačni projekt biti dobar.

Kula kao takva nije obuhvaćena ovim projektom, iako bi i nju trebalo u nekim segmentima restaurirati, stolarija je u očajnom stanju, pitanje je kakav je krov. Možda kada se otvori kuća bajki i to dođe na red.

Kad sam već u fazi zakašnjelog komentiranja raznoraznih radova, ne znam kako vama, ali meni instalacija metalnog križa na Marmontov most u Oštarijama djeluje blasfemično. Jednostavno na tom mostu mu nije mjesto.

Slijedi nam ljepše i toplije vrijeme, prema pretpostavkama meteorologa.
Nama oni ne trebaju, dovoljno je da prošećemo oko zgrade suda i nekadašnjeg kina i osjetimo smrad koji najavljuje promjenu vremena.
Ima još mjesta u gradu gdje se to može detektirati, tako da bismo mogli organizirati i turističke ture i pokazivati kako smo mi ekološki osvješteni i u skladu sa prirodom, jer eto prirodnim metodama predviđamo promjene vremena.


Na današnji dan 1189. krunisan kralj Ričard Lavljeg Srca, 1752. Engleska prešla na gregorijanski kalendar, 1939. Engleska, Francuska i Australija (koja je u to doba imala 2800 vojnika!?) objavile rat Njemačkoj, 1969. umro vijetnamski političar Ho Ši Min, 1991. umro režiser Frank Capra ("Divan život").



Post je objavljen 03.09.2013. u 07:09 sati.