Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Kristina Posilović i Alen Bešić na književnoj večeri u Pazinu

Prenosim pozivnicu:

Pozivamo vas na književnu večer

16. međunarodnog susreta izdavača „Put u središte Europe“
koja će se održati

u petak 21. lipnja 2013. u 20,00 sati
na terasi Spomen doma

Gosti književne večeri su dobitnici nagrada 16. izdavačkog susreta

KRISTINA POSILOVIĆ
ALEN BEŠIĆ


Moderator programa: Branko Vasiljević
Organizator: Pučko otvoreno učilište Pazin

Kristina Posilović dobitnica je jednomjesečnog stipendijskog boravka u Grazu. Rođena je 1982. godine u Rijeci gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala hrvatski jezik i književnost. Godine 2006. upisuje doktorski poslijediplomski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je sada apsolventica. Od travnja 2010. godine radi kao asistentica - vanjska suradnica na Odsjeku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Predsjednica je Udruge žena u znanosti i umjetnosti (ŽUZ) u Rijeci, članica je Udruge “parNas” (Rijeka), pjesničke grupe Družba (Rijeka), te članica-suradnica Društva hrvatskih književnika - Ogranak u Rijeci. U razdoblju od 2005. do 2009. Izdavački centar Rijeka objavio je tri zbirke pjesama Kristine Posilović: Agara, pHI Odessa i Barcelona, a četvrtu pod nazivom Canto azzurro o desetogodišnjim lutanjima suvremenog Odiseja - muškarca-pomorca-ljubavnika, isti nakladnik objavio je u travnju 2012. g. Izbor iz poezije objavljen joj je na makedonskom jeziku u časopisu “Sovremenost” (Skopje).

Alen Bešić dobitnik je stipendije Grada Rijeke uz jednomjesečni boravak u riječkoj Rezidenciji Kamov. Rođen je 1975. godine u Bihaću (BiH), diplomirao je i magistrirao na Odsjeku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Objavio je dvije knjige poezije, te knjige izabranih književnih kritika i eseja Labirinti čitanja (2006.) i Nepouzdani obrazac (2012.). Bavi se književnom kritikom, esejistikom i prevodi s engleskog jezika (za prijevod je 2010. godine dobio i nagradu Društva književnika Vojvodine). Član je Srpskog književnog društva i Udruženja književnih prevodilaca Srbije. Od 2007. godine radi kao urednik časopisa za književnost i teoriju Polja. U tom časopisu surađuju i brojni autori iz regije. Upravo zbog svestranog djelovanja u području književnosti, ali i zbog poticanja suradnje autora i autorica različitih generacija iz različitih država, Alen Bešić zaslužuje dodjeljenu mu nagradu.


P. S. Da ne bude zabune, napominjem da je tzv. 16. međunarodni susret izdavača "Put u središte Europe“ održan lani. Ove godine takvog događaja nema. Također napominjem da s organizacijom i provedbom ovog programa nemam nikakve veze.


Post je objavljen 20.06.2013. u 14:52 sati.