Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/retinopatija-pigmentoza

Marketing

Neke nove informacije iz Wellspring Clinic

Doznao sam nekoliko novih informacija o liječenju u Wellspring Clinic...

Troškovi liječenja su se nešto povećali, te sada iznose u prosjeku oko 5000 kanadskih dolara. U razgovoru s ljudima koji su nedavno bili na tretmanima u Wellspring Clinic, cijena liječenja nikome nije bila ista, ali se uvijek kretala između 4100 i 5500 dolara za tretmane u trajanju od 10 dana. U tu je cijenu u većini slučajeva bio uključen i čaj u količini dostatnoj za tri mjeseca. U nekim slučajevima plaćate samo tretmane, bez čaja, pa vam stoga savjetujem da uvijek pitate doktora da li je u cijenu liječenja koju ste s njim dogovorili uključen i čaj (kojeg obično u klinici nazivaju ''herbs'' ili jednostavno ''tea'').

Jedna važna stvar koju treba napomenuti je ta da ukoliko niste u mogućnosti otputovati na liječenje u Vancouver, možete naručiti samo čaj koji se pije dvaput dnevno, ujutro i navečer. Uz svakodnevno ''uživanje'' uz ovaj čaj (neću vam lagati, užasnog je okusa) doktor preporuča i da svakodnevno radite i vježbe akupresure (RP self-exercises) o kojima sam već nešto pisao na ovom blogu. Od doktora sam saznao da je mnogima i ta varijanta puno pomogla. Nekim pacijentima doktor umjesto čaja daje tablete, ali je čaj puno djelotvorniji. Nedavno je pakiranje tog čaja dobilo i svoju etiketu koju možete vidjeti na donjim slikama.













Ukoliko ste više puta bili na ovom liječenju, vjerojatno ste primjetili da su tretmani svaki put nešto različiti. To je zato što doktor stalno isprobava nove metode. Na taj način on želi unaprijediti liječenje, tako da se već nakon prve ture tretmana stanje kod pacijenta bitno poboljša.

Što se tiče Usherovog sindroma (pored vida još i oštećenje sluha), prošle godine sam pitao doktora može li njegov tretman pomoći i u tom slučaju. Tada mi je rekao da ne može, ali da radi na tome.

Kako izgledaju tretmani?


Postupak davanja tretmana u klinici strogo je zabranjeno snimati ili fotografirati, ali sam ja uspio snimiti dvije fotografije tek toliko da mogu roditeljima pokazati kroz što sam sve prošao. Puno ljudi me tražilo da im što detaljnije opišem tretmane, pa sam odlučio i to učiniti ovdje na blogu.

Svaki pojedini tretman traje jedan sat. Svaki dan u jutarnjim satima obave se dva tretmana, zatim sat ili dva pauze, pa još jedan sat tretmana. Ili obrnuto, neki pacijenti su jedan sat na tretmanu, zatim sat ili dva pauze, a onda im slijedi dva tretmana po sat vremena zaredom.

Tretman 1
Prva verzija. Igle su zabodene između malog i predzadnjeg prsta na stopalima te malo ispod gležnja s vanjske strane na svakoj nozi. Tri igle su zabodene s vanjske strane u potkoljenice (listove), a svaka je igla međusobno udaljena za oko 4-5 centimetara. Puno igala (oko 10-ak) zabodeno je u gornji dio trbuha iznad kojeg je postavljeno nekakvo grijalo. Po jedna igla zabodena je Na gornjem dijelu čela (sa svake strane, bliže vanjskoj strani) i po jedna u obraze odmah ispod oka također s vanjske strane (tamo gddje na licu možete napipati kost). Tako izbodeni iglama ležite oko sat vremena, zatvorenih očiju i opušteni. Nikako ne smijete načiniti neki ''loš'' pokret, kao npr. pomaknuti nogu, jer će vam se tada zgrčiti mišić u kojeg su zabodene igle i osjjetit ćete vrlo jaku bol.

Druga verzija (igle su zabodene na isti način kao i u prvoj verziji). Iznad očiju postavljena je neka lampa čija svjetlost titra i to vam stvara nekakve svjetlosne efekte (valove) pred očima. Oči su, naravno zatvorene, a zbog jake svjetlosti (prije nego što ona počne titrati) sve vam je crveno, a ne crno kao inače kad zatvorite oči.

Postoji i verzija u kojoj vam doktor u posljednjih 10-ak minuta tretmana ispod vrata postavi nekakav vibrator i uz to morate na sljepoočnicama držati nekakav elektrostimulator (vidi donju sliku). Kad osjetite peckanje (elektricitet) na sljepoočnicama, obavijestite doktora i on tada prestane povećavati struju.



Doktor je ponekad za vrijeme tretmana dolazio s nekakvim malim uređajem, a koji je isto služio kao elektrostimulator. Pomoću njega je stimulirao točke oko očiju (iznad obrva), po licu i jednu točku na svakoj uški. Na toj točki, na uški, sam jednom osjetio snažno peckanje, a doktor je rekao da je to dobar znak.

Tretman 2
Igle su zabodene između malog i predzadnjeg prsta na stopalima, te po jedna sa strane u potkoljenice. Doktor zatim tu iglu pomiče dok ne osjetite jaku bol i onda spusti neka prozirna vrata (poklopac) iznad kreveta na kojem ležite, Zatim uključi nekakav stroj koji propuhuje topli zrak preko vašeg tijela. Preko zatvorenih očiju postavi nekakve naočale (poput onih za plivanje) i uključi nekakvo plavkasto svjetlo. Tako ležite sat vremena u toj vrućoj struji zraka čija je temperatura 52 stupnja Cellzijusa. Zbog te vrućine morate se svući u donje rublje. (Privatnost je zajamčena – nitko vas ne vidi od zida.). Jedan prijatelj se potrudio i pronašao na Internetu nešto više o tom ''krevetu-stroju'' u kojem ležite na ovom tretmanu.

''Krevet-stroj''Alpha LED oxy light

Tretman 3
Ovaj tretman je (barem u mom slučaju) uvijek bio zadnji svakog dana, nakon prva dva opisana tretmana (ili nekih drugih). Sjedite na stolici i gledate kroz nekakav dalekozor u kojem je sve okolo mračno, a u sredini gledate u crveni (ili, češće, u svijetloplavi) krug (puni mjesec). Zabodeno je oko 10-ak igala na gornjem dijelu glave i neka mala iglica na prstenjaku odmah ispod prvog članka, na svakoj šaci.

Ponekad je u glavu bilo zabijeno manje igala, ali su one bile veće i zabijene dublje i nekako pod kožu, tako da je bol bila veća.. (Prikazano na slici dolje.)




Post je objavljen 14.03.2013. u 11:52 sati.