Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Goran Skrobonja na novoj Vampirskoj noći u Kringi

Dragi prijatelji,

Pozivamo vas na književna druženja s beogradskim piscem, prevoditeljem i nakladnikom Goranom Skrobonjom, u nekoj od sljedećih prigoda:

- u subotu 16. ožujka u 21 sat u kafiću "Vampire" u Kringi
- u srijedu 20. ožujka u 18 sati u Klubu hrvatskih književnika (Sv. Ivana 1) u Puli, gdje je domaćin književne večeri Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika
- u subotu 23. ožujka u 21.30 Pazinu na konvenciji znanstvene fantastike Istrakon

Goran Skrobonja tijekom ožujka boravi u Kringi, u domaćinstvu Konobe Danijeli i Općine Tinjan, kao dobitnik nagrade "Jure Grando" koja mu je dodijeljena na lanjskom Međunarodnom susretu izdavača "Put u središte Evrope" u Pazinu. Nagrada "Jure Grando", nazvana prema znamenitom križanskom vampiru, namijenjena je isključivo piscima horora, a Goran Skrobonja je jedan od najznačajnijih autora ovog žanra u Srbiji i regiji.

Pored niza priča u časopisima, fanzinima i zbornicima, objavio je autorske zbirke horor priča "Od šapata do vriska", "Tihi gradovi", "Šilom u čelo", horor roman "Nakot", i roman alternativne povijesti "Čovek koji je ubio Teslu". U svojoj izdavačkoj kući "Paladin" Skrobonja objavljuje moderne svjetske klasike horora i znanstvene fantastike, ali i zbornike žanrovskih priča autora iz regije, među kojima su najnovija izdanja dvije antologije - "U znaku vampirice" i "U znaku vampira" - zasebne muška i ženska zbirka vampirskih priča.

Tijekom svog boravka u Kringi Skrobonja radi na novom romanu, a to će biti svojevrsni prequel odnosno pred-nastavak romanu "Čovek koji je ubio Teslu", ponovno uz malo "pomaknutu" konstrukciju povijesnih tijekova i uz uplitanje mnogih poznatih osoba s prijelaza 19. u 20. stoljeće.

Radujemo se vašem dolasku!


Post je objavljen 12.03.2013. u 16:03 sati.