Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magarac-jedan

Marketing

Suša

Ne daži. Nema dažja niti govoru da bi skoro moglo dažiti. Tako je i prošle godine bilo, suša u zadarskom kraju.
Suša, a neko bi u Ravnim kotarima gradio hrvatski Las Vegas, dakle neki Vlah Vegas i golf igrališta bi gradili neki, a naravno razvijali bi se na zadarskom području i tuizam i poljoprivreda, i sve je to lipo, ali ne daži, a akumulacije skoro prazne i još se najavljuje da bi i slijedeča dva mjeseca mogli biti bez dažja.

I sad što sad, što s našim ekonomistima i razvijačima gospodarstva, kako objasniti tim genijalcima da bez vode nema ni turizma ni golfa ni poljoprivrede ni ničega, ali možda bi mogli imati Las Vegas u Ravnim kotarima – brdo hotela i kockarnica usred pustinje.

Kako se voda uklapa u razvoj gospodarstva? Već sada ima malo vode, a što bi bilo kad bi se stvarno ostvarilo sve što se priča, svi hoteli i golf i vlaški Las Vegasi i vlaška Provansa, sve to ali bez vode. I još bi vodu izvozili šeicima.

Prošlog ljeta je bilo problema s vodoopskrbom, a što će tek biti ove godine ne padne li kiša. Kako produljiti sezonu i povećati broj turista i kapacitete bez vode. Kad nema vode turisti se pokupe i odu negdje gdje je ima, bez vode nema ni golfa ni intezivne poljoprivrede i navodnjavanja.

Tko će određivati tko ima pravo na vodu, hoće li i to proglasiti luksuzom? Hoće li se stanovnicima zadarskog kraja uvesti redukcije da bi bilo vode za poljoprivredu, turiste, kockare iz našeg Las Vegasa, golfere...

Ima li kakvih planova da se grade nove akumulacije koje bi preko zime skupile dovoljno vode za sezonu, razmišlja li se o tome da se potiče ljude da grade gustjerne uz kuće i zgrade prije nego se pretvorimo u pustinju.


Post je objavljen 19.03.2012. u 08:19 sati.