Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkportotolero

Marketing

VISOKI PORAZ U ČETVRTFINALU

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog futsal Kupa Porto Tolero je na svom parketu poražen od Vrgorca sa visokih 6:1. Porto se nije plasirao u polufinale i tako nije uspio ponoviti svoj najveći uspjeh od prije dvije godine, dok je ovo Vrgorcu najveći plasman u Kupu u svojoj klupskoj povijesti.

Vrgorac je bolje otvorio utakmicu te su dva puta opasno zaprijetili po golu, ali vratar Batinović je obranio sve udarce. Sredinom prvog dijela Marković je izašao sam na Luketina, ali vratar Vrgorca je odlično obranio Markovićev udarac. Tada su gosti zaigrali sa golmanom-igračem, ali napravili su veliku grešku u napadu, lopta je došla do Borisa Malića koji puca na prazan gol, ali lopta prolazi nekoliko centimetara pokraj stative. Na kraju se pokazalo da će te neiskorištene prilike puno koštati Porto.
Tri sekunde prije kraja poluvremena Vrgorac ima korner. Lopta dolazi do Martinca na šest metara koji slabo puca, ali dovoljno da lopta desetinku sekunde prije kraja uđe u gol ! Dogodilo se ono što se nikako nije smjelo dogoditi, te se zbog ovog pogotka u nastavku Porto morao otvoriti kako bi postigao pogodak.

U nastavku susreta Porto pokušava postići pogodak, a velika prilika bila je nakon prekršaja kojeg je izveo Marković. Progurao je loptu pored golmana i svih igrača, ali pogodio je stativu. U 25.minuti stiže kazna gostiju. Kontra Vrgorčana i precizan je Maid Ramić za 0:2. Dvije minute kasnije ponovno slična situacija, samo ovaj put strijelac je Duško Martinac.
Deset minuta prije kraja Denis Malić zaigrao je kao golman-igrač, a u 31. minuti Vrgorac uzima loptu, ide brzi napad i Ante Kraljević zabija za 0:4. Porto i dalje igra sa pet igrača i stvara nekoliko izglednih prilika, ali vratar Luketin je obranio sve pokušaje Portovih igrača. U 34. minuti Ante Galić uspijeva postići pogodak i smanjiti na 1:4.
Porto je i dalje napadao, ali do kraja je vratar Luketin promovirao sebe u igrača utakmice. Dva puta je obranio dvije velike prilike Porta i postigao dva prekrasna pogotka iz svojih šest metara za konačnih 1:6.


Dvorana je bila dobro popunjena, i što je najvažnije, nije bilo niti jednog incidenta. Žao nam je što se Porto nije uspio plasirati u polufinale zbog svojih navijača, a, realno gledajući, Vrgorac je bio bolji protivnik u obje utakmice. Momčad je fizički izdržljivija te mogu cijelu utakmicu odigrati u visokom ritmu, za razliku od Porta koji je zadnjih deset minuta pao u igri. Isto se dogodilo prije nekoliko mjeseci u utakmici protiv Squarea, pa se dolazi do zaključka da Porto treba popraviti igrački kadar ukoliko se misli plasirati u prvu ligu sljedećih godina. Futsal je vrlo brz i dinamičan sport, a ekipa koja se ne podredi tome, jednostavno nema što tražiti u malo ozbiljnijim utakmicama.



Post je objavljen 07.03.2012. u 12:04 sati.