Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/benzedrine

Marketing

Patrick Wolf - Lupercalia

Razočaranje. Ići preslušati ovaj album bila je greška jer mi je to pokvarilo (dobar) dojam koji su mi ostavili singlovi "House", "Time Of My Life" i "The City", a to su zaista odlične pjesme i nažalost, jedine dobre na albumu.

"Bermondsey Street" me podsjeća na "A Dustland Fairytale" od Killersa. Klišejzirani tekstovi poput "Now you know, love knows no boundaries" me u trenutku odbiju, ali gledano u kontekstu cijele pjesme (koja govori o dvoje ljudi koji se poljube u toj ulici), ima smisla. Međutim, prevelik optimizam, "ljubav sve može" stav i napisati pjesmu o tome je isto pre-isklišejzirano.

"The City" je zarazna pjesma i iznenadilo me kad sam u njoj čuo saksofon između ostalih instrumenata, što je naprosto odlično. Instrument koji je proslavio jedan Spandau Ballet iz 80-ih teško je čuti kod nekog modernog izvođača, ali eto, kod Patrick Wolfa sam i to doživio, i ako zbog ničeg drugog, zbog te pjesme se isplatilo poslušati album.

"Time of My Life" pomalo podsjeća na Coldplay iz "Viva la vida" faze, vjerojatno zbog upotrebe violina. Tu je bridge, tu je refren (koji random slušatelja može navesti na krivu pomisao da se pjesma zove "Happy without you"), no možda ipak malo prejednostavan i prekratak refren da bi dugo ostao u uhu.

"House" nije bolja od ostala dva singla, ali je zanimljiva zato što ne nastoji postići zaraznost nikakvim refrenom i što Patrick pjeva iz sveg glasa pokazujući ga u punom svijetlu.

Ostale pjesme - ništa. Opet sam naišao na jedan isklišejziran stih "Waiting for the kiss of life" i došlo mi je da se zapitam mora li se sve vrtjeti oko ljubavi? Očito je ovo konceptualan album kojim pjevač želi pokazati svoje trenutačno optimistično stanje glede ljubavi i kako je općenito zadovoljan životom (u pjesmi "House" pokazuje ljubav prema domu). No, ipak, trebao bi se potruditi na slijedećem albumu pisati o nečemu drugom, a ne samo o ljubavi i optimizmu jer znamo svi da život nije uvijek takav.



Post je objavljen 20.12.2011. u 23:38 sati.