Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Kava

Još jedno uhićenje...


Nakon Uskopljanina Marka Jurlete (26) uhićenog krajem kolovoza, i državljanin Slovenije Frano Vidović (57) uhićen je na graničnom prijelazu u Gradišci zbog sumnje da je bio član organizirane kriminalne skupine koja je prošlog mjeseca razbijena u akciji “Kava”..
Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, podsjeća da se radilo o akciji protiv carinske prijevare, pranja novca i utaje poreza.
„Frano Vidović nije bio dostupan pravosuđu pa je za njim raspisana tjeralica. Tužitelj je već zatražio da mu se odredi jednomjesečni pritvor. Ista mjera zatražena je i za Damira Ćuka iz Posušja, koji je također obuhvaćenom ovom istragom, a koji se predao dan ranije
- rekao je Grubešić..
Inače, 19. kolovoza u sklopu akcije “Kava” uhićeno je oko 40 sumnjivaca, a odlukom Suda BiH u pritvoru se nalaze posrnuli biznismeni Ivica Ćuk, Rasim Žigić, Nebojša Antonić, Milan Novaković, Marija Ćuk, Nenad Vulić, Senad Svraka i policajac Miroslav Crnčević. Deset dana kasnije pritvor je određen i Marku Jurleti (26) iz Uskoplja. Svima se na teret stavlja organizirani kriminala u vezi s fiktivnim prometom visokotarifne robe i utajom poreza u iznosu većem od 15 milijuna maraka..


Post je objavljen 18.09.2011. u 23:30 sati.