Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Milanović bez mjesečne naknade

Je li ministar invalid i u što?


Izvjesno je, Privorak Sedžad Milanović, bivši ministar gospodarstva i sadašnjii ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije s brojnim aferama iza sebe, te Esad Crnica, direktor Uprave za braniteljska pitanja SBŽ-a, i njegova sestra Paša Muminović ostat će bez mjesečnih naknada koje primaju kao stradalnici rata.
Naime, 43 osobe su okrenule dežurni telefonski broj Ministarstva za pitanje branitelja FBiH (033/221-061) i skrenule pozornost na Milanovićev status stradalnika rata.
Službeno, Milanoviću je priznat status ratnog vojnog invalida (RVI) 60 posto tjelesnog oštećenja, Crnica je RVI 80 posto, a njegova sestra Paša - 60 posto. Krajem prošle godine Inspektorat Federalnog ministarstva za braniteljska pitanja izuzeo je spise koje se tiču spomenute trojke i dao se u provjeru njihovih papira.
Za sada je revizorski tim našao da Milanović trenutačno nije korisnik prava na osobnu invalidninu. Obustavljena mu je zato što se dva puta nije odazvao na pregled pred komisijom za medicinsko vještačenje Instituta u Sarajevu.
- Milanović je u posljednji mjesec telefonom dvadesetak puta zvao zapovjednika obrane Donjeg Vakufa na sastanak, tražio da mu ovaj pomogne oko sređivanja papira i statusa. Naravno, to mu neće pomoći. Nadalje, osnovano se sumnja i da Crnica nije ratni vojni invalid, baš kao i njegova sestra Paša, koja, po svemu sudeći, nije ni bila pripadnik Armije BiH,
kaže izvor blizak Ministarstvu za braniteljska pitanje Vlade FBiH.



Post je objavljen 23.08.2011. u 11:05 sati.