Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scenasvihkreativnih

Marketing

Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka"

Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka"



Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).



Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Aida Džiho iz Mostara i Nenad Zoric iz Novog Sada.



Aida Džiho rođena je 21.10.1981. godine u Mostaru. Osnovnu školu završila je u Mostaru 1996. godine, kada upisuje srednju Učiteljsku školu, koju završava 2000. Iste godine upisuje studij za Engleski jezik i književnost na Fakultetu humanističkih nauka, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Sve četiri godine studija je bila stipendist Federalnog ministarstva za obrazovanje. Diplomirala je 2005. godine i iste godine primljena kao asistent na Odsjeku za Engleski jezik i književnost, na kojem i danas radi. 2003/2004. godine je radila u Građevinskoj školi, a 2005/2006. u Mašinskoj školi. Radila je i više pismenih i usmenih prevoda za različite naše i međunarodne organizacije. Postdiplomski studij na Fakultetu himanističkih nauka upisala je 2005. godine, a magistarsku tezu je uspješno odbranila 31. avgusta 2009. godine. Objavila je sljedeće radove u časopisu Istraživanja: „Mustafa Tanović – Gramatika engleskog jezika“ (2006), „Modernizam i njegovi odjeci“ (2007), „ Roman All the Pretty Horses u svjetlu postmoderne teorije“ (2008) i „Od metomimije ka metafori ili poetizacija romana“ (2010). Nagrađivana je kao osnovnoškolac za literarne radove i pjesme. 2011. je na međunarodnom konkursu poezije Castello di Duino njena pjesma ušla u kategoriju najboljih pjesama na konkursu, prema izboru žirija.





Nenad Zorić rođen je u Bihaću, 1982.god.

Do 1995. živio u Krnjeuši. malom podgmečkom mestu

kod Bosanske Krupe.

1995. doselio se u Novi Sad, i tu završio Osnovnu školu

Opštu gimnaziju završio je u Bačkoj Topoli.

Bio je godinu dana student-pitomac Vojno tehničke akademije u Beogradu,

odakle je prešao na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu,

gde je 2009. diplomirao .

Pesme piše i objavljuje od svoje 10-e godine .

.





Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je i Marija Blažević Zalokar iz Slavonskog Broda i Bojan Marjanovic.



Marija Blazevic Zalokar,rođena u Slavonskom Brodu 1985.

Bojan MARJANOVIC

Rođen je u Užicu, gde je završio Gimnaziju . Sad studiram novinarstvo na FPN-u u Beogradu. Objavljivao uglavnom na internetu, gde je svakako najznačajnije objavljivanje na E-novinama, ali i na nekim drugim stranicama (knjizevnost.org, prozaonline, kisobranblog,) zatim u zborniku Rukopisi 32 u izdanju Doma omladine u Pančevu, zborniku Književnog kluba Rujno iz Užica, kao i u časopisu The Split Mind iz Splita i Avangrad iz Sombora, kao i u online časopisima Nezavisni prostor i Sveske. Dobio treću nagradu na 49. Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu za pesmu Q&A i prvu nagradu na festivalu West Herzegowina Fest za kratku priču Deconstructing Božidar. Uređivao godinu dana radio-emisiju koja se zvala Centrifuga i emitovala se na užičkom radiju Luna. Takođe svirao u više bendova koji se bave rokenrolom i pankom na razne načine. Citao je i na Pesničenju, pesničkim večerima u organizaciji beogradskog Rex-a.










Dobitnici nagrada za poeziju osnovci

prva nagrada Renea Moso iz Novog Sada;

druga Miljana Pejciciz OS "A.Stojanovic" iz Crne Trave,uciteljica Ljiljana Gligorijevic;

treca nagrada Emilija Nićković iz OS Nikola Tesla iz Beograda ,bibliotekarka Aleksandra Drakulic i Milos Bozic iz OŠ "Sveti Sava" iz Panceva,i učitelj Gordana Bojić.



Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovci





Za kratke price prva nagrada je pripala Mariji Stefanović,osnovne škole "Boško Đuričić" u Jagodini i Milan Marinkovic iz OS "Srbija" sa Pala;

drugu nagradu dobio je David Ćivić OŠ „Hasan Kikić“, Gračanica;

trecu nagradu Lenka Pavlovic OS Nikola Tesla iz Beograda ,bibliotekarka Aleksandra Drakulic .



U grupi srednjoskola za poeziju

prva nagrada je pripala Melisi Skulj iz Kaknja i Jelena Bandic Gimnazija "Isidora Sekulic",Novi Sad ;

druga nagrada Katarina Guresic, Bijelo Polje , Crna Gora (Montenegro);

treca nagrada Jelena Stojakovic,gimnazija Banjaluka .





Za kratku pricu srednjoskolci

prva nagrada Boris Bakovic iz Zvornika,ucenik medicinske skole;

druga nagrada je pripala Marija Veljić Gimnazija,Kruševac;

treca nagrada Milica Stanisavljević,Obrenovac ;

.



U konkurenciji do trideset godina za poeziju





prva nagrada je pripala je Aida Džiho iz Mostara i Nenadu Zoricu iz Novoga Sada;

dugu nagradu dobila je i Karmen Hribar



iz Šentjanža (SLOVENIJA)





trecu Mariola Pantelić iz Beograda) živi u Zemunu.





U kategoriji kratka prica u konkurenciji do 30 godina

Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je Marija Blažević Zalokar iz Slavonskog Broda i

Bojan Marjanovic iz Uzica ;

drugu nagradu festivala "Mihal Babinka" u konkurenciji do trideset godina za kratke price dobila je Jelena Janković,studentica iz Beograda;

trecu nagradu Aleksandar Markovic iz Beograda,rodjen u Negotinu.



.



Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac" u sredu 23.3.2011 u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice.

Post je objavljen 16.03.2011. u 16:05 sati.