Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goransafarek

Marketing

Osnovan je Regionalni park "Mura-Drava"!

Čast nam je izvijestiti Vas da je Vlada RH jučerašnjom uredbom osnovala Regionalni park Mura-Drava. Time je nakon tri godine rada konačno nagrađen trud mnogih stručnjaka, znanstvenika i građana niz Dravu u pet županija.

Nadamo se da je ovaj korak put prema održivom gospodarenju vodama sukladno modernoj europskoj praksi zasnivanoj na znanstvenim spoznajama.

Napominjemo, regionalni park neće ograničavati prevladavajući javni interes RH vezan uz gospodarske i druge djelatnosti i radnje. Regionalni park će potaknuti razvoj turizma, ekološke poljoprivrede te mnoge druge elemente održivog gospodarskog razvoja.

Pozivamo Vladu RH da što prije stavi potpis i na rezervat biosfere UNESCO-a! Podsjećamo, samo Hrvatska od pet zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Srbija i Hrvatska) nije podržava ovaj iznimno značajan projekt.

Proglašenje Parka u uskoj je vezi s povlačenjem Mađara s ušća Mure i Drave, odnosno vraćanjem toka Mure u svoj prvobitno korito. Mađari su naime srušili pero koje je skretalo Muru na malo ušće Drave. Time prestaje svaka potreba za hrvatskim reguliranjem cijelog područja.


Post je objavljen 11.02.2011. u 13:00 sati.