Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gospodarsvemira

Marketing

VEČERAS: Talk show "Mlaćenje prazne slame" na Z1 televiziji

A: Želim dobro veče svim našim gledateljima emisije "Mlaćenja prazne slame" koji nas prate u ovaj sitni sat. Praćenjem ove emisije ne samo što ćete biti duhovno i umno bogatiji, već će te i pomoći da dobijemo bolji termin. No pustimo sada to i predstavimo večerašnjeg gosta ing. Stevu Mesića. Stevo Mesić je završio studij na konzervatoriju za kanalizacijske znanosti, međutim trenutno je freelance doktor mudrosti i bavi se takoreći konzultacijama i raznim uslugama za sreću i život. Dobro veče.
B: Dobro veče! Zahvaljujem na vašem pozivu u emisiju koja se prikazuje na televiziji i koju prate vaši gledatelji preko radio valova koji dolaze do njihovih prijamnika radiodifuzijom, te su modulirani amplitudnom modulacijom i kodirani diskretnim vrijednostima i određenom frekvencijom!
A: Oho! Evo već iz uvodne rečenice vidimo da imamo posla sa stručnjakom najviše kategorije. No ja bih htjela započeti naš večerašnji razgovor sa ljudskim osjećajima. Pa recite nam nešto o važnosti istih.
B: Pa gledajte, osjećaji su bitni, jer pomoću njih nešto osjećamo. Sami osjećaji su: -reakcija-, na nešto što je utjecalo na nas. Stoga su oni rezultat djelovanja na sustav čovjeka.
A: Da, mogu se u potpunosti složiti sa tim. Međutim što je ako sami naši osjećaji mogu djelovati na tuđe osjećaje?!
B: Da, meni je drago što ste mi postavili to pitanje, i moje mišljenje se možda nekima od gledatelja i neće svidjeti, no ja čvrsto vjerujem da u ovoj situaciji imamo dva sustava koji međusobno mogu komunicirati čak i osjećajima. Ako sam ja primjerice ljut, i vi vidite da sam ljut, vi ćete možda biti ljuti jer ne podnosite tuđu ljutnju.
A: Da, vaša teza je sasvim na mjestu. Ja sam recimo mnogo puta bila ljuta vidjevši da su djeca kod toplane odrezala par cijevi od toplovoda, i tada vidjevši moju ljutnju, moj prvi susjed Grozdan je također bio ljut.
B: Vidite... Ovo je sad postalo dosta nezahvalno za razmišljanje... Mi sad moramo napraviti jednu distinkciju između obične ljutnje i njenog utjecaja na tuđe osjećaje i ljutnje uzrokovane rezanjem toplovodnih cijevi koja je posebna u cijeloj toj priči.
A: Jest, rezanje toplovodnih cijevi je ipak jedna..
B: Metafora za jedno otuđenje od nas samih kao takvih. I samim time mi moramo to spriječiti. Pogotovo jer...........................................................


Post je objavljen 02.02.2011. u 01:35 sati.