Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goransafarek

Marketing

Projekcija filma Gorana Šafareka "Povratak zelenog raja" u Koprivnici

subota 18.12.2010. // 15:00 // kino Velebit, Koprivnica
Ulaz besplatan!



U sklopu znanstveno-istraživačke ekspedicije Baobaba u Aziji, krajem 2009. i početkom 2010. godine Olga Jovanović i Goran Šafarek sudjelovali su u projektu revitalizacije kišne tropske šume na otoku Šri Lanci. Glavni cilj bilo je određivanje vrsta vodozemaca koje su se naselile u ovu mladu tropsku šumu.

O njihovom istraživanju snimljen je i dokumentarni film „Povratak zelenog raja“ i „Džungla u oceanu“ u produkciji HTV-a koji je prikazan i na nekoliko međunarodnih filmskih festivala.

Mladi hrvatski biolog, ali i publicist, redatelj i scenarist Goran Šafarek iz Koprivnice dobio je “Special mention” priznanje za visokokvalitetnu filmsku produkciju za filmove HTV-a “Džungla u oceanu” i “Povratak zelenog raja” na Međunarodnom festivalu ekološkog filma u Sava centru u Beogradu. Filmovi Gorana Šafareka uvršteni su u program tri međunarodna festivala, TV festivala u Baru, Green Screen Festa u Beogradu te Festivala turističkog i ekološkog filma Jahorinafest na Jahorini u Bosni i Hercegovini.

Inače, sva tri dokumentarna filma Gorana Šafareka (Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja) prikazani su i u programu HTV-a.

Post je objavljen 15.12.2010. u 11:24 sati.