Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetskemisterije

Marketing

PROJEKT SIGN I UFO POJMOVNIK OD A DO B

Evo nove BONUS TEME

Projekt SIGN je službeno otpočeo 22. siječnja 1948. U njemu su sudjelovali brojni znanstvenici, od vojnih oficira do savjetnika koji su zamoljeni za komentar i mišljenje. Jedan od prvih uposlenika bio je astronom i profesor sa Sveučilišta Northwestern u Chicagou, dr. Allen Hynek.

Projektu SIGN pristupio je iz dva motiva:
1. Nije vjerovao u leteće tanjure i pokušat će naći pametan uzrok tih pojava.
2. Bio je najbliži suradnik koji je već ranije pomagao u radu ove zrakoplovne baze.

Projekt je imao poprilično dramatičan početak, jer je nekoliko dana poginuo kapetan Thomas Mantell kada je zrakoplovom slijedio srebrni okrugli objekt. Posljednje riječi koje je izrekao zemaljskoj kontroli odnosile su se na veliki srebrnkasti metalni objekt koji mu se približava... i nastupila je tišina. Njegov zrakoplov pronađen je u dijelićima nekoliko sati kasnije. Glavno zapovjedništvo zrakoplovnih snaga, koje je, kako se pretpostavlja, imalo sve informacije vezane uz UFO, došlo je do zaključka da UFO postoji i da je stvarna pojava, ali nije ju moguće objasniti kao prirodnu ovozemaljsku pojavu. Iako je prošlo gotovo tri mjeseca od Roswella, a Twining je bio u Wright-Patterson bazi gdje su pohranjeni ostaci Roswell srušene letjelice, on je tvrdio da nema dokaza da se dogodio udes. Do tada je tajna služba završila analizu njemačkih nacističkih projekata koji su postojali tijekom Drugog svjetskog rata, i nisu otkrili ništa što bi moglo objasniti ovakvu pojavu.



ALLEN HYNEK (biti će o njemu riječi u narednim tjednima jer je puno pridonio UFO povijesti)

Hyneki je dao sve od sebe, ali nikada nije zaboravio svoj ugled; ako nije znao o čemu je riječ, rekao bi to otvoreno i jasno. Nakon Mantellove nesreće, stvari su krenule nizbrdo. Očekivala su se objašnjenja. Mantell je navodno umro pokušavajući doseći planet Veneru i zvijezde, no u tom slučaju bi ostao bez kisika u kabini i onesvijestio bi se, a avion bi se raspao na čestice prašine i rastvorio u zraku, a ne obrušio (govorimo o visinama). Sve je ukazivalo kako vlada zna nešto više o izvanzemaljcima i UFO-u, ali ne želi dati podatke u javnost. Kasnije se saznalo ono što bi doista mogla biti istina. Mantell je "ganjao" Skyhooka, tajnu letjelicu koja je putovala na velikoj visini u atmnosferi. Mornarica je, naime, testirala tu čudovišnu veliku letjelicu, no kako je sve bilo u tajnosti, nije obavjestila zrakoplovne snage. U skupni koja je radila unutar "Projekta Znak" znalo se da su neki slučajevi autentični, no stručnjaci su bili podijeljenog mišljenja. Neki su servirali ideju da se radio o sovjetskim raketama, no to je odbačeno, jer je bilo nezamislivo da ruska raketa prođe osiguranje i bude nezamijećena. Ostala je samo jedna mogućnost, a to je da tehnologija nije ovozemaljska nego izvanzemaljska. UFO, drugim riječima=izvanzemaljska letjelica.

TAJNI MEMORANDUM SADRŽAVAO JE PREPORUKU

a) pojava o kojoj se govori je stvarna i nije izmišljena
b) postoje objekti koji su otprilike kao ovozemaljske letjelice u obliku letećeg tanjura i velike mase poput velikog zrakoplova
c) postoji mogućnost da su neki incidenti uzrokovani prirodnom pojavom kao na primjer meteorima.
d) operativne značajke kao ekstremna brzina, uspinjanje, manevri, kad je objekt viđen ili zabilježen na radaru, dovodi do zaključka da se radi o objektu kojim se upravlja manualno, automatski ili daljinski.

Uobičajene su sljedeće značajke:

(1) metalni objekt koji odražava svjetlost
(2) nedostatak repa osim u nekoliko slučajeva
(3) kružni ili elipsasti oblik, plosnat na dnu i zaobljen na vrhu (kupola)
(4) neka izvješća opisuju skupine od tri do devet objekata
(5) uobičajeno je da nema zvuka osim u tri slučaja kada je zabilježeno zujanje
(6) brzina leta negdje oko 300 čvorova

Treba uzeti u obzir sljedeće opcije:

(1) Mogućnost da su ovi objekti vojnog porijekla, neka visokotehnološka letjelica nepoznata Zapovjedništvu.
(2) Nedostatak fizičkih dokaza u svezi oblika letjelice koja se srušila, a čiji bi ostaci dokazali postojanje objekata
(3) Mogućnost da neka druga država razvija visoko tehnološku letjelicu, možda na nuklearni pogon, a to nije poznato vlastima



UFO POJMOVNIK OD A DO B
Adamski, George - George, voditelj caffe bara koji se nalazio u blizini zvjezdarnice Palomar; najpoznatija osoba koja se susrela sa izvanzemaljcima početkom pedesetih godina. U svojoj knjizi "Sletjeli su leteći tanjuri", iznosi svoje iskustvo susreta sa izvanzemaljcima s Venere. Bilo je to prije nego su znanstvenici otkrili kako je planetu Veneri površinska temperatura oko 900 stupnjeva. Kasnije je tvrdio kako je odnešen na palubu letećeg tanjura kako bi proputovao cijeli naš sunčev sustav.

AFOSI - Ured Zrakoplovnih snaga za posebne istrage ( Force Office of Sšecial Investigations). Vrsta zrakoplova FBI. Navodno se mnogo puta uplitao u UFO istrage.

Allende Carlos - (AKA Carl Allen) - Mornar u službi na S. S. Andrew Furuseth koji se dopisivao s Morrisom K. Jessupom, autor knjige "UFO slučaj". U dopisima je tvrdio kako je bio prisutan u vrijeme odvijanja Philadelphia Experimenta.

Alternativa 3 - TV program i knjiga o elitnoj skupini koja je napustila Zemlju i osnovala koloniju na Mjesecu i Marsu.

Anđeoska kosa - Duga i tanka rastezljiva nit viđena kako pada s neba nakon pojave UFO-a. Vrlo je teško nabaviti uzorak za anlizu jer se brzo raspada i nestaje. Postoji teorija po kojoj je anđeoska kosa mreža određenih vrsta paukova koji putuju vjetrom, koristeći se nitima mreže kao padobranom. (Nije vic!)

Annunaki - Drevni astronauti koje je Zecheriah Sitchin spomenuo u objašnjenjima drevnih Sumeranskih zapisa.

APRO - Organizacija namijenjena istraživanju zračnih pojava: uFO skupina osnovana godine 1952., a osnivači su Coral i Jim Lorenzen. Većinu vremena proveli su u gradu Tucsonu, u Arizoni. Nakon Jimove smrti 1986. godine, umire i Coral, te se APRO gasi.

Arnold, Kenneth - dok je 24. srpnja 1947. godine letio iznad planinskog lanca Cascade u državi Washington, pilot i poslovni čovjek Kenneth Arnold ugledao je devet elipsastih letjelica i opisao ih poput letećih tanjura iznad vode. Tako je rođen izraz "leteći tanjur"

Astronautski UFO susreti - Poznato je da je od samog početka osvajanja svemira prisutna glasina kako su astronauti vidjeli UFO za vrijeme boravka u svemiru.

Aztec, Novi Meksiko - Mjesto navodnog UFO udesa iz 1948. godine

Belgijski UFO susreti - Eupen i Wavre, područje u Belgiji poznato po nizu tajanstvenih UFO susreta od 1989. do 1990. godine.

Bennewitz, Paul - Vlasnik tvrtke za prodaju i servisiranje elektronskih uređaja i fizičar u gradu Albuquerque, u Novom meksiku. Takpđer, član UFO grupe APRO i skupine koja je 1979. godine promatrala neobičnu svjetlost iznad Postrojenja za testiranje Manzano. pripovjedač priče o bazi Dulce

Bentwaters - Woodbridge - Šuma u blizini Woodbridgea, Suffolk, Engleska - Bilo je to mjesto poznatog UFO zbivanja iz 27. prosinca 1980. godine, poznat kao UFO događaj u Rendleshamskoj šumi. (Jedna od idućih BONUS TEMA)

Bermudski trokut - Područj u oceanu u obliku trokuta; između otoka Bermuda i otoka Puerto Rico i istočne obale Floride. Tamo je često viđemna UFO pojava, a postoji i popularna legenda kako brodovi i zrakoplovi u ovom području tajanstveno nestaju. Ipak, statistika nije pokazala rezultate, no analize su pokazale da se svi slučajevi nisu dogodili unutar granica trokuta nego puno šire. U prijevodu, cijelo to područje puno je neobjašnjivih slučajeva.

Boianai, Papua, Nova Gvineja - anglikanski misionar Otac William Booth Gill izvjestio je kako je susreo UFO objekt iznad mjesta Boianai na Papui, u Novoj Gvineji godine 1959.

Brazel, William Mac - Pastir koji je 1947. godine prvi otkrio krhotine na imanju Foster u Roswellu.

Post je objavljen 23.11.2010. u 20:08 sati.