Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Gotovo je!

Nakon nešto više od devet mjeseci apstinencije, odlučio sam se objaviti post ponukan najnovijom katastrofom zvanom „rebalans proračuna“. Pišem u navodnicima jer to se ne može nazvati rebalansom, već najobičnijom pljačkom naše budućnosti. Trošenjem novaca koje nemamo da bi ih naša djeca i unuci vraćali proklinjući one koji su ih ostavili u dužničkom ropstvu. Svaka nada u oporavak hrvatske ekonomije s današnjim danom je nestala.

To je ujedno i razlog zašto je cnn.blog.hr promijenio boje iz narančaasto-crvene u sivo-sivu. Više se nemamo čemu nadati, ili bar ne dok ne dođe MMF jer ovi koji su na vlasti niti znaju, niti žele napraviti nešto za dobrobit ove zemlje. Sve što oni žele je ostanak na vlasti.

Na ovom blogu sam puno pisao o kriminalu koji se odvijao proteklih godina pod čizmom Sanadera i Bandića. Pisao sam o tome da nam se ne piše dobro i da su njih dvojca jedni od najodgovornijih lopova za ono što nas čeka. U Zagrebu se sada jasno vidi u kakvim je dugovima koje je ostavio Bandić svojim populizmom i neumjerenim trošenjem novaca kojih nema.

Ista stvar se dešavala i u državi. Sanader je samo obećavao i obećavao, a njegovi poslušnici (u prvom redu Šuker) osiguravali su novce zadužujući nas do grla. Sanader je pobjegao, a na njegovo mjesto uzjahala njegova vjerna pratilja „i u dobru i u zlu“ Jadranka i nastavila istim putem kao i Sanader. Zadužujući nas u beskraj.

Koliko je ovaj zadnji rebalans besmislen govori i sama činjenica da nakon saznanja (svatko imalo razuman je još početkom godine znao da neće biti novaca koliko je HDZ poželio) da nema novaca, proračun ne da se nije smanjio, nego se još i povećao!

S toga dame i gospodo, od danas pa na dalje očekujte samo sivo i crno.

To što su se sindikati izborili da plaće, mirovine, socijalna davanja i porodiljne naknade ostaju iste, ništa vam ne znači jer ovako se država više ne može financirati. Kako je pukao Grčki balon, tako će uskoro i hrvatski balon puknuti i onda neće biti ni plaća, ni mirovina, ni socijale, ni porodiljnih naknada. Ničega…

Uživajte još malo, dokle možete…

Post je objavljen 25.08.2010. u 21:09 sati.