Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/istra

Marketing

4. Susret bubnjara istoka i zapada u Hrvatskoj: GROŽNJAN međunarodni seminar udaraljkaša:

4. Susret bubnjara istoka i zapada u Hrvatskoj: GROŽNJAN međunarodni seminar udaraljkaša:

NAJBRŽI BUBNJAR NA SVIJETU DOLAZI U HRVATSKU!

Prodao 10 milijuna albuma - više nego svi domaći estradnjaci zajedno; Dolaze i dva profesora s Berkleeja; Stipendije za usavršavanje u New Yorku…

GROŽNJAN – Američki bubnjar Mike Mangini, vlasnik pet svjetskih rekorada kao “Najbrži bubnjar svijeta“ te bivši član tour banda Steve Vai-a i rock skupine Extreme, jednog od najuspješnijih američkih rock skupina 90-ih godina s prodanih deset milijuna ploča, ove će godine predvoditi 4. Susret bubnjara istoka i zapada u Hrvatskoj „CROATIA DRUMCAMP 2010.”

Vodeći ljetni seminar za bubnjare i udaraljkaše na prostorima kontinentalne Europe - a to potvrđuju svi gostujući predavači prethodnih godina: Bill Bruford (Yes/King Crimson), JoJo Mayer, John Riley, Gary Chaffee, Pete Lockett (Bjork, Robert Plant) pa čak i Grammy-evac Horacio Hernandez koji je bio gost lani, a Grammya je dobio za rad sa Santanom i Michel Camilom – ove se godine održava od 7. do 14. kolovoza pri Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu.

Polaznici, bubnjari i udaraljkaši svih tehničkih razina i godišta, te entuzijasti i zaljubljenici u ovaj instrument (uz obaveznu pasivnu registraciju) ove će se godine usavršavati uz čak dva stalna profesora sa Berklee-ja, pošto uz Manginija u Grožnjan dolazi i Kim Plainfield, šef katedre na američkoj školi Drummers Collective New York te docent na Berklee College of Music.

Kim je svoje mjesto na svjetskoj glazbenoj sceni osigurao još kao 19-godišnjak u američkoj Pop/R’n’B skupini The Pointer Sisters poznatoj po velikom hitu “I’m so Excited”, a njegova stručna knjiga ”Napredni koncepti” (Advanced Concepts) svojevrsna je biblija modernog, progresivnog sviranja bubnjeva. Kim će predsjedavati i ocjenjivačkim žirijem bubnjarskog natjecanja «CROATIA DRUM COMPETITION» koji se po drugi put zaredom održava u Grožnjanu za vrijeme trajanja ovog seminara, a dva najviše ocjenjena kandidata osvojit će stipendije za New Yorku, gdje će sredinom prosinca pohađati intenzivan 3-tjedni program majstorskog usavršavanja na Drummers Collectivu.

Zanimljivo je napomenuti da je prošlogodišnji pobjednik tog natjecanja bio Splićanin Jan Ivelić, dugogodišnji bubnjar popularne hrvatske skupineTBF, a nakon pobjede nastupio je i s Oliverom u Royal Albert Hall-u u Londonu.

«Jedinstveno i nezaboravno, to je sve što mogu reći o mojem boravku u New Yorku i stipendiji koju sam osvojio u Grožnjanu!» veli Jan te dodaje, «to je ono - 'jedanput u životu!', zahvaljujem se direktoru seminara Petru Ćuriću! U Grožnjanu sam od samih početaka i jedva čekam kolovoz da dođem i opet ponešto naučim od svjetskih stručnjaka! Hvala Bogu da postoji Grožnjan!» naglašava Jan.

Kao trećeg asa u rukavu, umjetnički voditelj i također jedan od predavača, mr. Petar Ćurić najavljuje 'najstrožije čuvanu tajnu svjetske bubnjarske scene' - teksašanina Matta Thompsona, bubnjara metal senzacije King Diamond, jedinog europskog metal sastava nominiranog za američku nagradu Grammy, koji od 2002. zamjenjuje dugogodišnjeg Kingovog bubnjara Mikkey Deea danas člana legendarne engleske skupine Motorhead.

«Matt je moj kolega s akademije na North Texasu. To je vrhunski jazzer u metal vodama i siguran sam da će polaznike šokirati da jedan takav 'metalac' u malom prstu ima kompletnu povijest jazz bubnjeva, da ne govorim kakav je interpretator, improvizator i aranžer! Bit će mi drago po stoti put dokazati cinicima da su bubnjevi instrument istovrijedan s bilo kojim takozvanim klasičnim, te je postati vrhunski glazbenik zanat koji podjednako zahtjeva trud i znoj kako klaviriste, violiniste, gitariste, tako i bubnjara» zaključuje Ćurić.

PRIJAVE za «Susret bubnjara istoka i zapada u Hrvatskoj: GROŽNJAN međunarodni ljetni seminar udaraljkaša» još su u tijeku, a registracija se vrši po sistemu «first come first served» tj. do popunjenja svih slobodnih mjesta. Za prijavnice obratite se na email: groznjan@gmail.com ili telefonski na 091/532-9405 (mobitel). Službene web-stranice seminara su: www.myspace.com/groznjanpercussion

Post je objavljen 22.06.2010. u 20:33 sati.