Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcinadubrava

Marketing

Kako se završila priča?

Potaknut nebrojenim nepravilnostima u radu općine, autor ovog bloga sa vraća. Ovaj puta tema neće biti spalionica. Govoriti ćemo u svakodnevnim nepravilnostima i korupciji te pohlepi koja nagriza našu općinu sa svih strana.

Prošlo je gotovo 3 godine od posljednjeg pisanja. Ukratko ćemo opisati što se to desavalo od 2007 do danas. Pa počnimo.

2007 godine tadašnji načelnik općine Dubrava Stjepan Petrovčić potpisao je bez znanja vijeća odluku o dopuštanju lokacije za odlaganje pepela na području Dubrave. Nakon što je vijeće saznalo za tu odluku, poništilo ju je. To je bilo vrijeme kada je pritisak na načelnika bio na vrhuncu i dovelo je do toga da je vijece trazilo dva puta glasovanje za smjenu načelnika. U prvom pokušaju nisu uspjeli skupiti dovoljan broj glasova. U drugom pokušaju desio se zaokret. Načelnik je prije glasanja vijeća o njegovoj smjeni, sam dao ostavku. Ubrzo nakon toga sada već bivši načelnik je izbačen iz SDP stranke, da bi se na sljedećim izborima kandidirao kao nezavisni kandidat i osvojio dovoljno glasova da bude u vijeću gdje je i danas.

Što je bilo sa odlukom načelnika koje je poništilo vijeće? Skupština Zagrebačke županije je dugo ignorirala poništene odluke i tek nakon drugog dostavljanja poništene dokumentacije od strane aktivista, njihov trud je dijelom urodio plodom. Skupština Zagrebačke županije nije direktno prihvatila poništenje odluke o deponiju na području Dubrave, nego je cijeli proces određivanja lokacije o deponiju stavila u stanje zamrzavanja, što u pravnom smislu znaći odgoda. Godinu, dvije kasnije, Zagrebačka županija daje jasan stav po kojem kaže kako ne pristaje da lokacija deponija bude u Zagrebačkoj županiji. Pobjedili su nitko drugi nego aktivisti koji su prosvjedovali protiv spalionice u Zagrebu i odlagališta pepela na području Dubrave.

Post je objavljen 28.05.2010. u 13:39 sati.