Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grad-glina

Marketing

GLINA, NAJSIROMAŠNIJI GRAD, A NAJBOGATIJI SAVJETNICIMA

Image and video hosting by TinyPic

GRADONAČELNIK MILAN BAKŠIĆ SVE VIŠE GUBI KONTROLU - PRENESENO: VEČERNJI LIST

Izbačen iz takta
Najsiromašnijim gradom upravlja čak šest savjetnika na vlasti
Na pitanje bi li kao privatni poduzetnik zaposlio i platio isti broj pomoćnika koliko ih ima kao prvi čovjek grada, Milan Bakšić posve je izgubio kontrolu.

Piše: Tadija Odić/VLM

- Novinari su poltroni bez muda, bahato je sasuo gradonačelnik Milan Bakšić u lice vlasniku Radio Banovine Nikoli Maričkoviću, čime je ošinuo i ostale novinare. Gradonačelnika je iznervirao Maričkovićev upit: "Biste li kao privatni poduzetnik zaposlili toliko savjetnika koliko ih imate kao gradonačelnik?', a pitao je i o visini plaće njega i suradnika.

Nepristojnosti i gubitku kontrole Bakšića vjerojatno su pridonijeli i neugodni upiti vijećnika pozicije i opozicije tijekom aktualnog sata, a u vezi s pokazateljima da je Glina najsiromašniji grad u Hrvatskoj.

– Prema vjerodostojnim pokazateljima, Glina je ispod Grubišnog Polja, koji je predzadnji grad na listi siromaštva i nerazvijenosti. Vrijeme brzo ide. Gradonačelniku zamjeram što u godinu dana vlasti nije formirao tim sposoban da izradi plan gospodarskog razvitka – kazao je Dragan Miljević, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova SDSS-a, stranke s najviše vijećnika u vladajućoj koaliciji. Govorilo se i o plaćama.

– Jesam li dobro izračunao da najsiromašnijem gradu godišnje treba oko milijun kuna za plaće gradonačelnika, dva zamjenika i šest njegovih savjetnika? – upitao je Milan Matijević iz HDZ-a. Bakšić je kazao da je proteklu godinu posvetio evidenciji imovine i uređenju vlasničkih odnosa.

– Tijekom rata radila su sva poduzeća. Uništena su u privatizaciji. Bivša vlast za 18 godina nije riješila vlasničke odnose, popisala imovinu grada, niti etažirala stanove. Poslovnu zonu ćemo s čistim papirima ponuditi poduzetnicima. Do 200 radnih mjesta otvorit će se u Kaznionici. Razvitak poljoprivrede planiramo s Agronomskim fakultetom. Stipendiranjem studenata i stanovima za stručnjake popravit ćemo starosnu i kvalifikacijsku strukturu. Ne znam točan zbroj plaća suradnika. Do 1. travnja zarađivao sam kao moj prethodnik Marko Sremić. Nakon toga koeficijent je smanjen – odgovorio je Bakšić.



Post je objavljen 28.05.2010. u 06:31 sati.