Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glasamerike

Marketing

Zašto ne volimo sami sebe?

Piše Ivica Puljić

Program vlade za gospodarski oporavak je uništavajući – naslov iz hrvatskih novina tijekom zasjedanja MMF-a i Svjetske banke.

Program gospodarskog oporavka hrvatske vlade je ohrabrujući – izjava direktora Svjetske banke za Hrvatsku.

Hrvatska je nova Grčka – naslovnica jednog hrvatskog internet portala.

Hrvatske nije i neće biti nova Grčka – izjava potpredsjednika Svjetske banke za Europu.

Ministar Šuker opet zadužuje Hrvatsku: Otišao u Washington po novi zajam od dvije milijarde dolara – iz jedne TV emisije u Hrvatskoj.

Neću uzimati nikakve nove zajmove. Došao sam u Washington na redovito proljetno zasjedanje Svjetske banke i MMF-a, izjavio hrvatski ministar financija Ivan Šuker.


Zbog čega netko u Hrvatskoj želi da se dogodi prava gospodarska kataklizma koju samo oni vide, ali ne i ostatak svijeta? Možda netko misli da, ako već Hrvatska ima ekonomsku krizu, a ima je, onda neka bude najveća i najgora, neka bude kao Grčka. Ma, kakva Grčka, neka imamo veću krizu od Grčke!

Gledajući i čitajući hrvatske medija s odstojanja, kao što to ja činim živeći u Americi, steknem dojam da poneki hrvatski mediji kao da se natječu u traženju problema u svojoj zemlji. Ne govorim ja o politici, niti o strankama niti o vladama na vlasti ili u sjeni…Govorim o zemlji.

Otkud potreba tolikog napuhivanja stvari, preuveličavanja, pa čak izmišljanja, ili laganja? Znam, mnogi će reći – zato što se žele prodati novine, imati veća gledanost…Znam ja sve to, ali opet ne mogu razumjeti zašto? Ovdje u Americi mediji često žestoko kritiziraju vladu, njene programe, većinom argumentirano, ali ne iz puste želje da se bude gori ili bolji od drugih.


Post je objavljen 04.05.2010. u 19:44 sati.