Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glasamerike

Marketing

Treba li Miloradu Dodiku Stjepan Mesić?

Piše Ivica Puljić
Stjepan mesic Milorad Dodik
Kako su se samo uznemirili srpski političari u Banjoj Luci nakon izjave hrvatskog predsjednika Mesića da bi poslao oružane snage da presjeku Posavski koridor ukoliko građani Republike Srpske na referendumu izglasuju odvajanje od Bosne i Hercegovine. Milorad Dodik, koji godinama izaziva nezadovoljstva, nevjericu i čuđenja svojim izjavama, koje su po pravilu na granici incidenta ili svojim prijetnjama koje je međunarodna zajednica ocijenila najvećom kočnicom za razvoj BiH, sada ima problem.

Našao se netko tko je „veći mangup“ od njega! Ne kažem ja da predsjednik Mesić treba mahati mačem okolo, nikako, ali kažem da je, napokon, netko Miloradu Dodiku stao na kraj. Čovjek koji negira da je u Srebrenici počinjen genocid ne bi smio „imati obraza“ žaliti se na čelnika susjedne države koja je potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma. Naravno da se oružjem ne smiju rješavati bilo kakvi problemi, i vjerujte da to predsjednik Mesić jako dobro zna. Ali, on razumije da se Dodiku na silu može jedino odgovarati silom, jer Dodik drugačije ne razumije.

Ali, hajde da postavimo stvari ovako: građani manjeg BH entiteta (među kojima nema na stotine tisuća protjeranih Bošnjaka i Hrvata) izašli na referendum i traže da se njihov entitet odvoji od Bosne i Hercegovine. Istog trenutka NATO savez bi razmjestio manji broj vojnika kod Brčkog, baš na famozni koridor. Mislite li da je to nemoguće? Ja ne mislim i zdrav razum mi govori da bi upravo to mogao biti scenarij nakon nekog referenduma na kojem ne mogu sudjelovati čak ni protjerani iz svojih domova. E, kad bi oni moglo glasovati onda bi referendum i imao nekog smisla. Ovako je puhanje u prazno, kao što je i „ prijetnja“ predsjednika Mesića samo verbalni hitac.

Post je objavljen 20.01.2010. u 19:38 sati.