Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Nije kraj

Host unlimited photos at slide.com for FREE!


Nije kraj

Nije posljednji trenutak, trenuci uvijek idu dalje, smrt nema kraja. Ona samo stalno uzima druge oblike.

~~~~~~~~Prvo umire u našim rukama, postane teža nego što je ikad bila (jer nema više ničega što je nosi, nema duše s krilima da bi njeno tjelešce stalno vrtjela uvis protiv sile teže.) Ono što ju je držalo preneseno je na nas. Sada je mi moramo držati. To nas čini težima. Ili nas nosi? Postajemo li lakši? Umiranje će nas naučiti. (Umiranje: druga riječ za vrijeme.)

~~~~~~~~A u međuvremenu ona mirno umire. U svome sve hladnijem i ukočenijem tjelešcu, ali i kod kuće (gdje u tom trenu nikog nema): u svojoj dječjoj sobi, svojoj odjeći, svojoj bočici i svojim stvarčicama, u svojim fotografijama i svojim slikovnicama, u svojim životinjicama, u svojim dječjim kolicima na hodniku.

~~~~~~~~A onda počinje umirati i vani, i na mjestima na kojima nikad nije bila, u glavama ljudi koje nikad nije vidjela. U glavama koje su se okretale, od srama, od straha od zaraze, od kukavičluka. U glavama u kojima je porečena i tiho ubijena.

~~~~~~~~No prije svega umire u nama. Tamo gdje je zamišljena, tamo mora umrijeti. No nemoguće je i bit će nemoguće ne misliti je. Zbog toga na kraju više neće biti mjesta na kojem nije umrla.

~~~~Tek je počelo. Ostao joj je najmanje još jedan život.~~~~



"Dijete sjene" - P. F. Thomése


glitter-graphics.com



Post je objavljen 04.01.2010. u 15:43 sati.