Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triesduja

Marketing

Božićna revija 2009.

sretansretanBožićna revija 2009.

Mažoretkinje Halubajke i Tatjana Udović s bajkom "Plavobradi čarobnjak" za djecu djecu Doma I.B.Mažuranić iz Lovrana kiss

U subotu 12. prosinca 2009., s početkom u 19h u prepunom DOMU HRVATSKIH BRANITELJA u Viškovu održana je hvalevrijedna humanitarna akcija.

Mažoretkinje Halubajke već 8. godinu za redom organizirale su humanitarnu Božićnu reviju za nezbrinutu djecu Doma I.B.Mažuranić iz Lovrana.

Ovoga puta u organizaciji im se pridružila i riječka spisateljica Tatjana Udović koja je poklonila svoje slikovnice-bajke "Plavobradi čarobnjak".

Prihod od prodaje "Plavobradog čarobnjaka" te božićnih steli bili namijenjeni u humanitarne svrhe. sretan

Uz nastup Halubajki program su upotpunili i gosti:yes

Dječji vrtić Viškovo
Prve riječke mažoretkinje
Plesne skupine “Flashdance unit” i “Flame”
Udruga “Per un mondo migliore - Za bolji svijet” s igrokazom “Priča sa sjevera” i Klaunom.

Brojni posjetitelji, djeca sa svojim roditeljima s oduševljnjem su pratila program te su mnogi kupili bajke i božićne stele kako bi uljepšali blagdane i djeci iz Doma I.B.Mažuranić.



Plavobradi čarobnjak

Bajka ogrnuta plaštem zvjezdanog sjaja namijenjena je djeci i odraslima. Vrijedno je zaviriti ispod tog plašta. Na početku otkrivamo da postoji plemenito biće u vidu Plavobradog čarobnjaka. On želi dotaknuti čovječje duše kako bi im predao znanje, ljubav, međusobno poštovanje koje bi dovelo do otkrića sreće i mira. Čovjek je pomalo uspavan i stoga su potrebni hrabri pojedinci, kao što se i u bajci pojavljuje pilot, koji će dati poticaj ljudima za promjene. Kraj bajke je optimističan jer se čarobnjak vraća među ljude da im pomogne ostvariti obećanu sreću. Čarobnjak nema određenije ime jer ako mi zaželimo biti dio sretne bajke možemo ga nazvati vlastitim imenom.

Spisateljica ove bajke s pravom može istaknuti svoje ime jer je čitatelju omogućila da ga dotakne sjaj s čarobnjakova plašta.

Tako odrasli pronalaze nasmijano dijete u sebi, a djeca saznaju smisao njihovog življenja.

Tatjani Udović zahvaljujemo na ovoj bajci i već sljedećoj koju će njena plemenita duša nam podariti.


Recenzentica: Tatjana Jedriško Pančelat


Tatjana Udović (11. 3. 1983., Rijeka)




mlada je novinarka i spisateljica s Viškova. Vrlo rano pokazuje zanimanje i talent za literarno stvaralaštvo. U osnovnoj i srednjoj školi redovito sudjeluje u novinarskim i literarnim grupama, kao i na natječajima, od kojih se posebno ističu Susreti mladih umjetnika "Čakavčići pul Ronjgi".

Pohađala je Oš "Sveti Matej" u Viškovu i srednju Hotelijersko-turističku školu u Opatiji te se doškolovala za turističkog animatora pri Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment. Trenutno je studentica kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Sa šesnaest godina postala je najmlađa dopisnica rubrike "Beseda", uglednih dnevnih novina "Novi list".Tatjana Udović piše još crtice, vijesti, objave i intervjue za "Glasnik Općine Viškovo", list "Kvarnerin" kao i za mnoge internetske stranice.

Članica je Hrvatskog književnog društva, Matice hrvatske Viškovo i Čakavske katedre - Ronjgi u sklopu kojih sudjeluje na raznim književnim i poetskim večerima, kao i u samoj organizaciji istih.

Izdana djela:

"Triesduja" (2007.) i "Ludilo" (2008.) – romani za mlade te bajke-bojanke „Plavobradi čarobnjak“ (2009.) i „Vjerkina pekara (2009.).

Kroz svoj literarni rad Tatjana Udović najviše zanimanja pokazuje za mlade i djecu. Spletom životnih okolnosti mnogo vremena provodi sa svojim malim nećacima, koji su je na neki način vratili u svijet dječje mašte i zaigranosti. Iz tog izvorišta nastala je bajka Plavobradi čarobnjak, koja nam kao i sve bajke na jednostavan način prenosi vrijedne životne pouke.


--------------------------------------------------------------------------------


Bajke „Plavobradi čarobnjak“ i „Vjerkina pekara" redovito se promoviraju u dječjim vrtićima, osnovnim školama i knjižnicama, na književnim susretima s Tatjanom Udović. To su uvijek vesela i zanimljiva druženja mališana i mlade spisateljice na kojima djeca bajke poslušaju te iznose vlastite zaključke o njima. A susrete uvijek upotpune i Tatjanini glazbeni gosti: Duo "Mi" i/ili Ana Antolović uz plesnu pratnju Ani Blečić. Da svako druženje s Tatjanom Udović oduševi mališane govore njihovi osmjesi te dugi redovi u školskim knjižnicama gdje se slikovnice mogu posuditi.

Do sada Tatjanine bajke predstavljene su u:

Dječjem vrtiću Viškovo,
O.Š. "Sv.Matej",
OŠ Pehlin,
OŠ Nikola Tesla,
OŠ Srdoči,
Knjižnici i čitaonici "Halubajska zora" na Marinićima,
OŠ Podmurvice,
OŠ Klana,
OŠ Jelenje-Dražice,
Dječjem vrtiću "Kockica" na Rubešima,
Dječjem vrtiću "Delfin".

Svakako posjetite i mog blog-frenda: http://opinian.blog.hr/



Post je objavljen 17.12.2009. u 22:55 sati.