Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cool-blog-2

Marketing

Bosanske piramide???

Postoje li u Bosni piramide?U 2005 godini započelo je istraživanje koje je pokazalo da brdo Visočica ima piramidalan oblik te da su njene četiri strane okrenute prema stranama svijeta (istok, zapad, sjever, jug) kako su inače izgrađene sve piramide.Starost piramide se ne zna ,ali se procjenjuje na 7000 godina .naughtynaughtynaughty
U oktobru nastavlja istraživanja, te se vrše manja iskopavanja na vrhu i podnožju piramide pa tako i tu nalazi nove dokaze u obliku kamenih blokova, stepenica itd. Kraj oktobra je ujedno bio i kraj istraživanja za 2005. godinu, a Semir Osmanagić je već dobio ovlaštenja da nastavi svoja istraživanja koja će početi aprila 2006 godine.Prva istraživanja su vršena u tunelu koji se nalazi nedaleko od Visočice, na Ravnama, a gdje su pronađeni obrađeni blokovi pješčara teški do 5 tona za koje se pretpostavlja da su obrađeni ljudskom rukom. Ispitivanjem je utvrđen je procenat kisika od 20,9 što potvrđuje tezu o ventilacijskim sistemima unutar tunela. U tunelima postoje raskršća pod uglom od 90 stepeni koja se podudaraju sa stranama svijeta: istok-zapad, sjever-jug.

Analizom geodetskog zavoda BiH zaključeno je da su dužine svih stranica po 364 m.Na svakoj stranici ima oko 60 velikih stepenica.
Na sjeveroistočnoj strani piramide Sunca su trećeg dana istraživanja (17. april 2006.) pronađeni očuvani obrađeni kameni blokovi što je najozbiljniji dokaz postojanja Bosanske piramide Sunca. Istraga je na Visočici je tek počela, dok se istraživanja na ostale dvije, navodne, piramide tek očekuje.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Komajte da li vjerujete u Bosanske piramide ili ne!!! wave







Post je objavljen 17.12.2009. u 21:32 sati.