Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cool-blog-2

Marketing

Napad na Pentagon

Vjerojatno najupečatljiviji događaj našeg 21. stoljeća (barem do sada) zasigurno je teroristički napad na njujorške "Blizance". Prije 8 godina skupina terorista zrakoplovima je napala zgrade Svjetskog trgovačkog centra i Pentagona. Tri su zrakoplova pogodila svoj "cilj" dok se treći srušio u Pensilvaniji.

Image and video hosting by TinyPic
Zgrade prije napada

Šetači koji se se kobnog jutra našli u Manhattanu u blizini "Blizanaca" bili su svjedoci neobičnog događaja. U 8:46 sati u sjeverni toranj "Blizanaca" zabio se zrakoplov. Radilo se o letu broj 11 American Airlines. Predsjednik Bush je upravo bio u posjeti osnovnoj školi i navodno je na tu prvu vijest odgovorio "Mora da je bio očajno loš pilot!".

Zrakoplov tipa Boeing 767-200 zabio se između 94 i 98 kata. Sudaru je posebnu eksplozivnost dalo skoro 90.000 litara goriva koliko je nosio zrakoplov. U najkraćem roku televizije su uživo prenosile događanja. Televizijske ekipe u zraku (helikopteri) su snimale oblake dima koji su se dizali iz tornja.

Image and video hosting by TinyPic
Udar prvog zrakoplova

Nikome nije bilo jasno što se desilo i prve su prognoze bile da se radi o strašnoj pogrešci pilota. Samo 16 minuta kasnije dolazi novi šok. Velikom brzinom zrakoplov United Airlinesa let broj 175 velikom je brzinom uletio u južni toranj "Blizanaca". U 9:02 Amerikancima i svijetu bilo je jasno da se ovdje ne radi o slučaju. Svjetska javnost je uživo pratila događanja. Po prvi put se dogodilo da je napadnut američki kontinent.

Image and video hosting by TinyPic
Udar drugog zrakoplova

U terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine poginule su 2.974 osobe, a 24 osobe se još uvijek vode kao nestale. U napadu na tornjeve WTC-a poginulo je 2.750 ljudi, a 24 ih se smatra nestalimaa. Od toga je 2.603 poginulo u "Blizancima", a u zrakolovima 88 (let 11) i 59 (let 175). U napadu na Pentagon je poginulo 184 ljudi, od toga 59 u zrakoplovu (let 77) i 125 u zgradi Pentagona. Pri padu leta 93 kod Shanksvillea poginulo je 40 osoba. Među žrtve nije ubrojeno 19 terorista koji su oteli zrakoplove.

Image and video hosting by TinyPic
Pomoć ranjeniku



Komentirajte što mislite koji je bio uzrok samoubilačke misije na Pentagon !!!



Post je objavljen 17.12.2009. u 13:46 sati.