Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HDZ-ova vldavina uspjela je ono što JNA nije

Upozoravali smo godinama da je na vlasti stranka opasnih namjera koja radi protiv interesa Hrvatske. Objavljeni sporazum Kosor – Pahor, kao i izbor pred kojim se zemlja našla, blokada pregovora ili vjerojatan gubitak teritorija, izravna je posljedica stanja u kojemu se nalazi Hrvatska.

Prezadužena, slabašne ekonomije, praktički uništene industrije postali smo najobičnija kolonijlna bana republika koja će vjerojatno biti prisiljena odreći se dijela svojeg teritorija. Ono što nije uspjela srpska agresija na Hrvatsku, uspješno je napravio HDZ svojom vladavinom praktički svih ovih godina od osamostaljenja Hrvatske.

Da na vlasti nisu bili lopovi, već ljudi kojima je stalo do Hrvatske, danas uopće ne bismo bili pred dilemom teritorij ili EU, ali situacija je takva da je ekonomska kriza udarila u najgori trenutak i da je Hrvatska ovisna o inozemnim kreditima koje sad Šuker bjesomučno podiže u Americi po astronomskim kamatama, jer u suprotnom uslijedio bi raspad državnog proračuna, što bi dovelo do sveopćeg kaosa u zemlji.

Uzrok svemu ovome nije svjetska recesija kako se pokušava lagati (s više ili manje uspjeha) građanima ove zemlje, već katastrofalno loše vođena ekonomska politika, posebno s ponovnim dolaskom HDZ-a na vlast pod vodstvom Ive Sanadera (što je u ostalim potvrdio i guverner HNB-a Rohatinski). Drugi uzrok je pljačka stoljeća u režiji HDZ-a, kako devedesetih kroz „pretvorbu i privatizaciju“, tako i nakon 2003. naglim povećanjem troškova izgradnje autocesta, mostova i ostalih infrastrukturniih projekata gdje su na namještenim natječajima otišle silne milijarde u nečije privatne ali i stranačke džepove.

Slijede nam godine otrežnjenja koje neće biti nimalo ugodno, jer i kad uđemo u EU (bez dijela svojeg teritorija) prosječnom hrvatskom građaninu neće biti puno bolje jer državni aparat je preglomazan, a indutrija uništena. Zemlje EU sigurno neće navaliti u Hrvatsku s greenfield investicijama jer je radna snaga preskupa i neučinkovita, a i zašto bi nam pomagali kad su hrvati poznati kao najbolji potrošači koji bjesomučno vole trošiti na kredit kupujući uvoznu bofl robu.

Post je objavljen 30.10.2009. u 10:51 sati.