Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dujmovaca

Marketing

NEODGOVORNOST NOVINARA

preneseno sa http://www.slobodnadalmacija.hr/Košarka/tabid/85/articleType/ArticleView/articleId/70237/Default.aspx

15.09.2009. | 20:32


Kerum: Novca ima, neka se klubovi dogovore tko će ga dobiti
Gradonačelnik Splita Željko Kerum odlučio se uhvatiti problema financiranja posrnulog splitskog sporta koji je financijski gledano, što se većine klubova tiče, u vrlo teškoj situaciji. Poslije odluke kako će grad Split pomoći košarkašima Splita CO financijskom injekcijom da barem stanu na noge, nakon primanja za izaslanstva Vojnih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Velike Britanije u Banovini Kerum se osvrnuo na stanje u cjelokupnom splitskom sportu.

Istaknuo je još jednom kako je potpuno nenormalno i neodrživo sadašnje stanje u najsportskijem gradu pod Marjanom od čijeg sportskog dijela proračuna samo 35 posto odlazi sportašima, a većina na održavanje objekata i druge troškove. Još jednom je splitski “poteštat” istaknuo kako dok je on gradonačelnik nijedan klub u gradu pod Marjanom neće propasti, ali i da se moraju uvesti bitne promjene oko raspodjele financijskog kolača koji je daleko manji nego je to primjerice slučaj u metropoli Zagrebu.

- Nećemo dozvoliti da se olako rasipa novac. Moramo na razini grada utanačiti mišljenja u koje sportove i u koje klubove treba ulagati novac. Ako imamo nekoliko klubova iz određenog sporta morat će se oni sami između sebe dogovoriti koji među njima treba biti prvi, nositelj kvalitete - najavio je Kerum novi način financiranja splitskih klubova o kojem će kako kaže rasprava biti na današnjem sastanku čelnih ljudi splitskog sporta i splitskih klubova u Banovini.
__________________________________________
Sastanak neće bit za sve Splitske klubove nego samo za pozvane koji su u problemima




Post je objavljen 16.09.2009. u 08:38 sati.