Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/promina

Marketing

Općinsko vijeće Promine-o Solarnoj elektrani odlučuje u tajnosti!!!!!

Nisam još uspio obraditi cijeli svoj zapisnik sa zadnje 3. Sjednice Općinskom vijeća Promine, ali zbog novih informacija u Slobodnoj Dalmaciji, preskačem na:

„11. Donošenje zaključka u svezi solarne elektrane“

Prije prelaska na tu točku dnevnog reda, Načelnik Paul Cota nas je izvijestio da o sljedećoj točci možemo raspravljati samo ako bude „isključena javnost“, prvenstveno misleći na mene i moje pisanje na promina.blog.hr-u o svemu što se događa na Vijeću.


Opravdao je to željom Investitora, da neki važni podatci iz pisma namjere o gradnji Solarne elektrane ne procure u javnost.

Upitao sam Načelnika kada je stiglo to pismo, odnosno koji je datum na njemu, s obzirom da je Krste Radas ispred sebe također imao jedno „Pismo namjere“.

Načelnik mi je odgovorio da je od 28. srpnja…..
Pitao sam ga koje godine?
Rekao mi je 28. srpnja 2009-te godine.
Znači da je stiglo jučer?
Načelnik je opet pogledao pismo…i rekao „da…stiglo je jučer“ (?)

Upozorio sam Nečelnika da su Sjednice Vijeća javne, te da se o tajnosti pojedinih točaka može odlučiti samo glasanjem Vijećnika?

Načelnik je tada zatražio tumačenje Pročelnika Žarka Sumana na tu moju tvrdnju.
Žarko Suman je potvrdio moje navode, te se odmah zapitao kako nekoga obavezati na šutnju, ili ga kazniti ako o tom progovori?
Svi preostali Vijećnici HSP-a + NL Krste Radas, pristali su na Načelnikov zahtjev.

Na sve izneseno, izjavio sam da napuštam Sjednicu Općinskog Vijeća, do sljedeće točke dnevnog reda, jer ne želim sudjelovati u donošenju tako važnih odluka za Prominu, a da Promincima o tom ne smijem reći niti riječi, da donosimo odluku „Promincima iza leđa“!

Izašao sam van vijećnice, a nakon desetak minuta, u pozvao me Rajko Đomlija da se vratim.

Vratio sam se misleći da je 11. točka dnevnog reda gotova…Međutim…Načelnik je i dalje pričao nešto o Solarnoj elektrani….a onda je dao prijedlog na glasanje!?

Od 7 nazočnih Vijećnika, 6 vijećnika, 5 HSP-a i 1 NL (Krste Radas) glasali su „Za Donošenje Zaključaka“ u vezi Solarne elektrane, dok ja nisam ni glasao što su oni protumačili kao da sam suzdržan.

Po meni, moj se glas nije trebao brojati, jer sam rekao da napuštam Sjednicu do sljedeće točke dnevnog reda…o čemu postoji i tonski zapis.
Međutim, bez mene…. ne bi bilo kvoruma za rad Vijeća….a to je onaj tko je rekao Rajku Đomliji da me pozove dobro znao!

Bravo Načelniče…ovaj put ste me lijepo preveslali….

Što je sve bilo u pismu namjere koje su navedeni Vijećnici podržali ne znam….ali današnja Slobodna Dalmacija nam donosi sljedeći naslov:


***
31.07.2009. | 21:27

Zagrebački Nexus zatražio lokaciju za gradnju ‘Zelene’ elektrane

„Promina idealna za prvu našu solarku“

A u tekstu možete pročitati:

„Nexus od Županije traži da u prostornim planovima osigura zemljište, a riječ je o gotovo 500 hektara, gdje bi se gradila elektrana snage 60 megavata, vrijedna 140“

http://www.slobodnadalmacija.hr/Šibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/64135/Default.aspx
****


Da li su Vijećnici na kraju prihvatili 500 hektara za Solarnu elektranu, umjesto do sada spominjani 250 hektara???????????

Prema neslužbenim informacijama…Načelnik Vijećnicima uopće nije pročitao pismo namjere…Te je „tajne“ podatke odlučio zadržati samo za sebe….
Ipak…Vijećnici koju su glasali za podršku ovoj ideji…vjerovali su mu na lijepu riječ, i dali svoj glas podrške!?

Ovaj članak u Slobodnoj, samo je prebacivanje loptice na Župana Pauka…
On „mrzi“ Prominu…i našeg Načelnika… i neće „dopustiti“ gradnju ovog objekta….
I tako će ispasti da nas i ovaj pute netko „sabotira“….a prava istina je još daleko od naših ušiju….ali dolazi laganim, ali sigurnim koracima….




Inače ….dan prije sastanka Općinskog vijeća…Krste Radas (NL) i ja pozvani smo u Općinu zajedno sa još nekoliko članova NL….da predložimo izmjene i dopune Poslovnika Općinskog vijeća, i Statuta Općine Promina…te da popričamo sa članovima HSP-a o blokadi računa Općine….kako bi „ušparali“ na vremenu na najavljenoj 3. Sjednici Općinskog vijeća….

Na sastanak smo došli Krste, Toni Cota i ja …sa strane NL-a….dok je sa strane HSP-a bio Načelnik Paul Cota…donačelnik Dalibor Džaja…te Rajko Žulj i Rajko Đomlija….

Ja i Krste smo ostali zatečeni, jer smo očekivali sve Vijećnike HSP-a….ali oni su opravdali situaciju da nema potrebe za tako širok krug ljudi za ovaj sastanak….

Načelnik je odmah krenuo s pričom:
„Prvo da Vas upitam…hoće li za zaključke s ovog sastanka curiti informacije u javnost?“

Pošto znam da se ta informacija/pitanje odnosilo na mene…rekao sam da ne vidim razloga da se nešto u vezi Poslovnika i Statuta taji od javnosti….

Načelnik je rekao da se neće pričati samo o tome.. (na što smo ja i Krste ostali zatečeni)….te da on vjeruje svojim ljudima, ali da ne zna kako da nas iz NL-a sada tretira?

Rekao sam da govori pred nama…kao da ga cijeli svijet sluša….

Na to je Načelnik rekao da onda s nama nema više što razgovarati i otišao sa sastanka….

Nastavak sastanka sa članovima HSP-a proveli smo u razgovoru o Statutu i Poslovniku, te smo ja i Krste izjavili da prihvaćamo Statut i Poslovnik ovakav kakav je, jer nemamo svojih amandmana na isti…Ali ukoliko HDZ bude imao svoje amandmane koji budu argumentirani da će mo ih nas dvojica podržati….

I tako je naš sastanak završen…..

Neslužbeno doznajem da smo mi na tom „Radnom sastanku“ trebali prihvatiti dopunu dnevnog reda „Mjesečna novčana naknada za rad donačelnika Dalibora Džaje od 1500,00 kuna mjesečno“…što je trebala biti jedna od točaka koje bi bile dopuna dnevnom redu 3. Sjednice Općinskog vijeća……

Eto… na jednu stranu žalimo da nemamo novca…a na drugu Donačelniku koji je predviđen da radi volonterski…kao što je bilo do sada… želimo isplaćivati naknadu?






Post je objavljen 01.08.2009. u 12:33 sati.