Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotnemudrostigluposti

Marketing

Kad moral iznevjeri......


A svi se blogeri raspisali o Sanaderovoj ostavci. Ko zna zašto je čovjek otišao.....ma koji razlog bio, ima apsolutno pravo na to. Al eto....mislim da je mogao barem objasniti razloge svoje ostavke. Ma znate šta....briga me, imam i previše svojih problema da bi s time razbijala glavu. Nek ide ako mu se ide. I meni ponekad dođe da odem, da pobjegnem od svega, dat ću ostavku ovom ludom životnom ritmu. Pravila i pravila.....sve mora ići po nekom uvriježenom društvenom stajalištu. I ako se ne držiš toga...nisi uspješan......građanin si drugog reda.

Našla ja neki dan staru Gloriu i okrenem zadnju stranicu.....Magda Weltrusky odgovara na pisma čitateljica. Žena od 38 godina piše očajničko pismo. Razvela se od muža s kojim je dobila sina. Taj bivši muž nije vidio sina više od 7 godina niti plaća alimentaciju. Njen privatni život već odavno ne postoji iako izgleda solidno. Dugo je radila na jednom fakultetu i bila je pred doktoratom ali njezin mentor je želio da mu bude ljubavnica na što nije pristala. Posljedica toga je premještaj na neodgovarajuće radno mjesto, daleko manja plaća, uništena karijera. Jednom riječju
život joj je katastrofa. Magda Weltrusky joj odgovara: "Hemingwey je o moralu rekao kako o njemu zna samo toliko da je moralno ono poslije čega se osjećamo dobro, a nemoralno ono poslije čega se osjećamo loše. Vi ste bili moralni pa se osjećate loše. Stoga, pruži li vam se ponovo ista prilika, iskoristite je. Možda vam ona pomogne jer vas je moral iznevjerio."

Moja reakcija je bila katastrofalna. Magda joj je doslovno savjetovala da je ok gradit karijeru preko kreveta. S druge strane, toj očajnoj ženi je učinjena nepravda....isto zbog "kreveta". I tko je sad tu lud a tko pametan????
Jel moguće da danas vrijedi ono pravilo : ako želiš uspjet u životu, ubij svoju savjest ?!
Ako je tako, onda smo mi ljudi danas skrenuli.....skrenuli totalno......danas više ništa nije sveto.



Post je objavljen 04.07.2009. u 20:53 sati.