Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3lj

Marketing

Kritike su urodile plodom...

Nije riječ o Sanaderu i po mišljenju mnogih medijski anketiranih građana kukavičkom potezu nego o stvari da mi je vjerni čitatelj i prijatelj V.D. (podaci poznati redakciji :)) sugerirao da bi bio red napravit update. I u tome je bio u pravu, nema tih obveza koje će spriječiti povremenu objavu vijesti na kome dragom kome mrskom ali u kritici društenih zbivanja i lokalnih pojava uvijek postojanom 3lj.blog.hru.

Za početak, stavit ćemo kakav zgodan spot. Za neke kralj popa a za puno više njih debil i osoba s dobrim odvjetnikom Majkli Đekson je otišao s ovog svita, i stoga ide moćna obrada njegovog hita iz 1980ih, naravno u boljoj izvedbi Alien Ant Farma.



Ma moonwalk je zakon. A mi ćemo dalje, sad oćemo u nove pobjede ne znam, inače sam po prirodi optimist ali... daj Bože da me stvarnost ne demantira.

Otvoren je stečajni postupak nad Cetinkom International d.d. Slijedom toga je radnicima počeo teći jednomjesečni otkazni rok i 10.07. dobiti će zaključene radne knjižice. Kako je stečajni postupak tek otvoren, prerano je bilo što govoriti o ishodu istog te usudu triljske tvornice, ujedno posljednje tvornica za proizvodnju PVC folija u Hrvatskoj.

Povodom cijelog slučaja je stečajni upravitelj Jure Marušić kazao:
Nastojat ću da se stečajni postupak odvija što brže jer je to u interesu svih. Do kraja kolovoza definirat će se ukupna vrijednost imovine i obveza. Većina imovine opterećena je razlučnim pravima u visini od oko 35 milijuna kuna.
Prema dosadašnjim izračunima, potraživanja radnika su oko 3,1 milijun kuna. Osobno ću nastojati da se ta potraživanja namire u što većem dijelu. Vjerujem da će to biti znatno više od zakonom zajamčenog minimuma.




Čast svima ali je sudbina Cetinke još jedan lip primjer ubijenja hrvatske proizvodnje u korist uvozničko-trgovačkog lobija koji se nametnuo kao struktura koja drma državom.

Vezano uz Cetinku, prognoze nisu nimalo blistave jer je pitanje hoće li se uopće moći prodati tih 4 hektra površine pocijeni koja će zadovoljiti glavne vjerovnike Hypo Leasing i HBOR. Gledajući logički, ko bi kupovao industrijsku površinu po 30 € za kvadrat kad može kupiti istu takvu površinu za 4 € po m2 u gospodarsoj zoni i napraviti pogon prema svojim potrebama...

Dirajući se politike, napomenut ćemo da se konstituiralo Gradsko vijeće Trilja. Predsjednik je Ivan Bugarin iz vladajuće koalicije HDZ-HSLS, zamjenica je dr Ivanka Dodig Bravić također s iste liste. U ime građana rilja želimo puno uspjeha u radu, što bolje punjenje proračuna i postizanje neovisnosti o državnim subvencijama i dotacijama jer bi to značilo da je zaživjela zona.



A kad je o zoni riječ, ona kasni i to debelo, kako zbog recesije tako i zbog kašnjenja izgradnje infrastrukture od strane investitora ilitiga Gradske uprave Trilja. Ma nije priša nigdi...

Zato je očito priša premijeru da se šta prije pokupi jer ga je na odlazak nagnao ili guverner HNBa Željko Rohatinski ili ne želi biti meta nekog revoltiranog a naoružanog čija će zakonski osnovana ili neosnovana imovinsko-financijska socijalna davanja ukinuti ukoliko dođe MMF u Lijepu Našu. A kako je krenulo, eto ga i to vrlo brzo jer nas unatoč svim njegovim manjkavostima jedino može spasiti od nas samih i poraznih brojki u kojima BDP kvartalno pada za skoro 7% ali zato državna potrošnja raste za 4% unatoč proklamiranoj štednji.

Lažu nas i to za naše lipe pare. Stoga ide shoutout ili po naški odjava uz prugodni spot domaćih autora:



Sad zamislite novopečenu premijerku Suzanu Kosor umisto glavne protagonistice spota i dobit ćete program Vlade u periodu do izglednih prijevremenih izbora. zašto prijevremeni? Pa kad počnu kresanja obećanog za seljake, penzionere i ostale društvene skupine, tribat će rolo vrata da svi izađu iz vladajuće koalicije.

Pesimistične i zloguke najave? Ne, ni blizu, ovo je još dobro šta nam previđaju mnogi dokazani i renomirani analitičari.

Post je objavljen 01.07.2009. u 21:56 sati.