Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

80 godina KUD-a ''Seljačka sloga'' Prekopakra



Trodnevni program za 80. rođendan


Kulturno-umjetničko društvo "Seljačka sloga" iz Prekopakre od 19. do 21. lipnja slavi veliki jubilej, 80. godina postojanja i rada ovog KUD-a, najstarijeg na ovom području.
Svečano obilježavanje visoke obljetnice započinje 19. lipnja kada će u zgradi osnovne škole u Prekopakri s početkom u 19 sati biti otvorena izložba starina Prekopakre, u sklopu koje će biti promovirana i knjižica o povijesti prekopakranskog društva. Sljedećeg dana planirano je održavanje bogatog kulturno-umjetničkog programa. U velikom šatoru koji će za ovu prigodu biti postavljen na malonogometno igralištu iza zgrade škole u Prekopakri, od 20 sati će nastupiti članovi Kuburaškog društva "Šokci" iz Prekopakre, članovi ansambla "Ivan Goran Kovačić iz Zagreba te požeški tamburaški sastav "Bekrije", a tom će prigodom biti dodijeljena priznanja i zahvalnice udrugama i pojedincima koji su pomogli rad i razvoj KUD-a "Seljačka sloga".
Nedjeljno jutro od 6,30 predviđeno je za budnicu uz pratnju limene glazbe, a u 9,30, u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu, bit će služena svečana sveta misa, nakon čega je, od 11 sati planiran mimohod KUD-ova kroz Prekopakru, te od 13 sati njihov nastup u sklopu kulturno-umjetničkog programa. U velikom šatoru će od 20 sati biti održan i veliki koncert na kojem će uz Šimu Jovanovca nastupiti trenutno najpopularniji tamburaški sastav "Slavonske lole",



Pakrac
M. Barać



Post je objavljen 10.06.2009. u 19:24 sati.