Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkostarije

Marketing

Pioniri i juniori preokretima do važnih pobjeda

Izvještaj od ovog vikenda ćemo početi s utakmicom juniora u drugom kolu kupa koja je odigrana u srijedu. Naši juniori su gostovali kod favoriziranog Ogulina koji se nalazi u vrhu treće HNL i zasigurno je, uz Karlovac, najjači u našoj županiji. Ipak, mi smo trenutno lideri 1. ŽNL i otišli smo u Ogulin odigrati hrabro i izboriti što bolji rezultat. Odigrali smo sjajnu utakmicu, disciplinirano u obrani s povremenim protunapadima. Rezultat na poluvremenu je bio 0:0 i kod Ogulinaca se uvlačila već lagana panika. U drugom dijelu nažalost nismo izdržali te smo primili pogodak, na kraju je ispalo i odlučujući. Tih 1:0 je bio konačan ishod ovog susreta, a mi možemo biti apsolutno ponosni na svoju predstavu i s puno pouzdanja dočekati veliki derbi u subotu...

I dočekali smo ga. Dvoboj trenutno treće i prve momčadi juniorske lige, NK Dobra - NK Oštarije. Domaćini bolje otvaraju susret, stvaraju blagi pritisak i sredinom prvog poluvremena uspijevaju povesti. Nakon pogotka mi uspijevamo preuzeti inicijativu ali se na odmor odlazi s 1:0 za Dobru. Ali kako to se to kod nas u mnogo slučajeva događa, u drugo poluvreme ulazi jedna sasvim drugačija ekipa, mnogo mnogo bolja. Već nakon 5 minuta igre bilo je 1:1. Izjednačio je Davor Žilić. To nam je dalo dodatni polet i nakon 10 minuta smo poveli s 2:1, a u 65. je već bilo 3:1. Strijelac oba pogotka je bio Alen Cazin. Domaćini su, baš kao na jesen u Oštarijama pali u drugom dijelu, pokušali su još nekakvim očajničkim napadima, ali mi smo rutinski sačuvali vodstvo te slavili s 3:1. Ovom pobjedom smo napravili još jedan ogroman korak prema osvajanju naslova ali do kraja je još četvrtina prvenstva tako da je sve još otvoreno...

Mlađim pionirima je u nedjelju u goste stigao NK Draganić. Gosti su ipak daleko nadmoćnija ekipa od naših mlađih pionira pa su slavili uvjerljivo rezultatom 7:1. Strijelac jedinog pogotka za naše dečke je bio Davorin Stipetić.

Nakon njih na teren izlaze pioniri u puno izjednačenijem ogledu, ogledu 2. i 3. momčadi lige. Naši pioniri bolje otvaraju susret, stvaraju nekoliko prilika, ali ne zabijaju i kazna je uslijedila, gosti su poveli. Na odmor se otišlo s tih 1:0 ali naši pioniri rade uragansko otvaranje na početku drugog poluvremena te sa 4 brza pogotka dolaze do velike prednosti koju su onda sigurno saačuvali do kraja. Po dva puta su zabijali Ante Mihaljević i Marko Kesner. S ova 3 boda pioniri nastavljaju svoju bitku s Cetingradom za 1. poziciju.

Vrhunac ovog vikenda bila je seniorska utakmica u Oštarijama gdje je gostovala trenutrno trećeplasirana momčad lige, NK Dobra. Bila je to utakmica gdje smo mi igrali a gosti su zabijali. Već u prvoj minuti Dobra nije iskoristila penal, ali poslije još nekoliko grešaka naše obrane gosti su poveli s 2:0. Nakon toga uslijedila je opsada gola gostiju ali naši seniori nikako nisu uspijevali ugurati loptu u gol. Propustili su zaista nekoliko velikih prilika i iskusna ekipa kao što je Dobra je to znala kazniti. Do kraja su uspjeli samo još povečati rezultat na konačnih 3:0.

Kadar sa senirske utakmice




Post je objavljen 04.05.2009. u 12:42 sati.