Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalibor

Marketing

Inventura i petoljetka

Pogled unatrag

Prekjučer je ovaj blog ostario točno 5 godina.

Prošlo je od tada dosta vode ispod dravskog mosta. Pisao sam samo kad sam osjetio potrebu nešto reći. Arhiva je s lijeve strane.
Nije puna kao neke, ali hej, ipak je počela 28.04.2004. godine, oko 12 dana prije službenog pokretanja Blog.hr portala kada smo testirali naš početni entuzijazam.

Želim samo reći da sam oduvijek vjerovao u Blog.hr ( iako je cijela priča nadmašila moja očekivanja ) i da je , zahvaljujući svim ljudima blogerima, pojedinim medijima, i ostalim blog servisima, kao i Dariovoj upornosti postao nezaobilaznim portalom u RH.

Možda jednog dana iskoristim priliku pa napišem nešto više o tome kako je teklo pokretanje i razvoj servisa jer mislim da bi mnoge manje znane činjenice bile od koristi web poduzetnicima u Hrvatskoj u njihovim projektima. Treba sjesti s Dariom.

Blogovi su danas iza mene i ne tražim nikakve nove izazove nego samo malo privatnog mira , a i dalje pratim sa zanimanjem sve što se događa s Webom, i posebno mobilnim komunikacijama, jer to je nova granica ''tehnološkog divljeg zapada'' koju treba preskočiti.

Danas radim mini inventuru članaka iz vremena pokretanja Blog.hr-a i zametaka tzv. građanskog participativnog novinarstva ( ono o čemu sam pisao , osim Blog.hr-a, među prvima je primjenio 24sata u svojim novinskim i web izdanjima )

Neki stari i originalni postovi ( vidi datume ) s pratećim komentarima koji su , u vrijeme kad su pisani, imali stanovitog odjeka u blogerskim ( i medijskim ) krugovima:

1. U čemu je štos ?
2. Tjedan indoktrinacije
3. Savjeti za bolji blog

4. Građanske vijesti
5. Građani - svjedoci i reporteri
6. Moblog

7. HTV-ov prilog u Znanstvenoj petici
8. Odgovor na pisanje PC Chipa o blogovima
9. Odgovornija faza
10. Rolling špekulje

11. Surfanje 2.0
12. Ajax





Post je objavljen 30.04.2009. u 13:23 sati.