Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI GASILI ZAPALJENU TRSKU KRAJ CRPKE

DARDA
Piši: Igor Zovko

Požar je buknuo navečer u Dardi. Vatrogasci su brzo došli, no morali su se dugo boriti s vatrom. Požar se mogao proširiti na gospodarske zgrade

Ne znam od čega je planulo. No požar je bio velik. Gorjela je trska, neka trava kraj benzinske postaje u Dardi. Vatrogasci su stigli brzo, rekao nam je čitatelj 24 sata koji je snimio fotografije požara u Dardi .

- Dugo su vatrogasci gasili požar. U blizini je benzinska crpka, no, požar je bio udaljen oko 150 metara, pa opasnosti od eksplozije naftnih derivata nije bilo - rekao nam je čitatelj koji je želio ostati anoniman. To su nam potvrdili i vatrogasci.

- Zapalila se trstika. Valjda je netko od mještana palio travu pa se vatra proširila na trstiku. Bio je velik požar - rekao nam je zamjenik zapovjednika profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira Pero Čeman. Puhao je jako vjetar, dodaje. Postojala je opasnost da vatra zahvati stabla, a preko njih i dalekovod. Na požarište su stigli s troja vatrogasna kola i jednim zapovjednim vozilom. Ukupno 15 vatrogasaca, profesionalnih te iz DVD-a Darda, borili su se s vatrenom stihijom koja je prijetila da zahvati gospodarske zgrade s lijeve strane Osječke ceste u Dardi. S desne je strane ceste benzinska crpka Crobenza. Srećom, opasnosti od eksplozije nije bilo, jer je vjetar puhao od smjera benzinske.

- Bili su ugroženi pčelinjaci, štale te Fazanerija - rekao nam je Čeman. Ukupno su profesionalci proveli 15 sati gaseći vatru. Doveli su je pod kontrolu, a požarište su prepustili DVD-u. Oni su ostali još satima pazeći da se požar ponovno ne razbukti.

- Bilo je strašno za vidjeti. Požar je planuo oko 20 sati, a ugasili smo ga tek sutradan oko 11,30 - rekao nam je zamjenik zapovjednika DVD-a Mario Petrović. Izgorilo je oko 20 hektara niskog raslinja. 24 sata


Post je objavljen 23.04.2009. u 12:00 sati.