Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U SPLITSKOJ ZRAČNOJ LUCI ODRŽANA VJEŽBA SPAŠAVANJA

SPLIT

Zračna luka Split bila je poprište održavanja vježbe svih jedinica za spašavanje u slučaju nesreće.

Kako je turistička sezona pred vratima i zračna luka Split se priprema za sigurnost i prihvat svojih putnika. U cilju te akcije izvedena je vježba spremnosti svih službi za slučaj nezgode zrakoplova.

U ovogodišnjem scenariju izvedena je vježba nezgode zrakoplova 319 prilikom leta te njegovo spuštanje u zračnu luku.Odmah nakon sljetanja usljedila je brza intervencija spasilačkih vatrogasnih postrojbi zračne luke Split, a potom i medicinske službe i pomoćnog osoblja same zračne luke, dok je granična policija osiguravala mjesto događaja.

Također je u operativnom centru zračne luke oformljeno lokalno povjerenstvo koje je sa operativnim zapovjedništvom procjenilo nastalu situaciju na terenu. Procjena je bila da nije potrebno za dodatnim vanjskim vatrogasnim postrojbama te medicinske pomoći iz okolnih središta jer se radilo o tek nekolicini ozljeđenih osoba.

Spomenuto povjerenstvo naglasilo je da je provedena vježba bila više nego uspješna te profesionalno izvedena te je time potvrđena spremnost operativnih službi za interveniranje u izvanrednim situacijama pred nadolazeću turistićku sezonu.


Post je objavljen 23.04.2009. u 06:23 sati.