Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GORJELI STANOVI I KROV

BEOGRAD

U požaru koji je jučer oko 13.30 sati izbio na posljednjem katu zgrade u Ulici Stevana Opačića nije bilo ozljeđenih ali je izgorjelo 25 kvadrata takozvanog dupleksa i oko 100 kvadratnih metara krova susjedna dva stana.

Gašenje vatre je trajalo skoro dva sata jer je buknula na petom, nadzidanom katu ovog stambenog objekta zbog čega su vatrogasci morali koristiti i vozilo sa hidrauličnom zglobnom platformom. Zbog predostrožnosti, svi stanari su evakuirani. Uzroci požara nisu poznati ali je vatra izbila odmah po dolasku električne energije koje u ovom dijelu naselja Miljakovac II nije bilo od devet sati. Kako kažu susjedi, vlasnici dijelom izgorjelog stana nisu bili u njemu kada je izbio požar.

– Žena koja živi u dupleksu je u trenutku kada je izbila vatra bila kat niže, kod susjede, i pila kavu a njen muž na poslu. Kada se u zgradi osjetio jak miris dima nastala je panika i svi su počeli trčati napolje – rekao je jedan od stanara zgrade.

Prema riječima Dragana Konjevića, šefa smjene vatrogasne brigade, čak 11 vozila učestvovalo je u gašenju vatre.

– Za desetak minuta stiglo je 37 vatrogasaca. Uspjeli smo lokalizirati požar i sprečiti da se proširi na ostale stanove. Potpuno je izgorio samo gornji dio dupleksa dok je vatra oštetila i veći dio krova – objasnio je Konjević. Politika


Post je objavljen 22.04.2009. u 07:42 sati.