Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vezenje

Marketing

Češka

Iza mene je jedan prekrasan vikend. S društvom sam putovala u Češku, koja je na mene ostavila prekrasan dojam. Posjetili smo České Budějovice, Český Krumlov, Třeboň i Hluboká nad Vltavou.
Krumlov je prelijepi srednjovjekovni grad, vrlo sačuvan, a Vltava ga okružuje i daje mu posebnu draž. Doživila sam ga kao naš Dubrovnik, jer se i u jednom i u drugom život i danas odvija, ali ostavljaju dojam kao da je vrijeme stalo.
U Budějovicama samo boravili u hotelu. O njima sam dobila dojam kao o jednom mirnom gradiću, koji je idealan za obiteljski život.
Najjači dojam u meni je izazvao dvorac Hluboká nad Vltavom. U njemu je sve očuvano. Njegova ljepota je posebna. Građen je po uzoru na dvorac Windors, ali nije njegova kopija. Smatra se da je jedan od najljepših dvoraca. Izgrađen je u 13 stoljeću, a kasnije je četiri puta dograđivan.
U neposrednoj blizini Krumlova nalazi se i lovački dvorac Ohrada. Smješten je odmah kraj velikog ribnjaka, a uz njega se nalazi i zoološki vrt. Impresionirali su me mnogobrojni ribnjaci, kojih je južna Češka prepuna. Oko njih se vide neprestalne aktivnosti jer se stalno uređuju i održavaju. Društvo, odnosno članovi društva su bili svi u elementu. Tamburaši i folklorašice su dali sve od sebe da dobroodrade nastup, a i u slobodno vrijeme se je sviralo, pjevalo i zabavljalo. Preostaje mi samo da vam pokažem i slikama kako je to izgledalo.

Od Češka


Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka

Od Češka




Post je objavljen 21.04.2009. u 20:10 sati.