Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAPALIO SE PLIN IZ PUKNUTE CIJECI,OZLJEĐEN RADNIK

ZAGREB
Piše: Tina Legin

Radnici su probili plinsku cijev, a vatra suknula dva metra. Policiji su pomagale i časne sestre. U samostanu su čuvale uspaničenu staricu

Vatrogasci su se rastrčali zagrebačkim Vrhovcem. Održavali su plamen čekajući Plinaru da zatvori dovod plina. U garaži obiteljske katnice na broju 24 radnici su štemanjem zida u utorak prije podne probili plinsku cijev. U kući navodno nije bilo stanara. Vatra je suknula dva metra u zrak i lakše ozlijedila radnika.

- Malo mu je zahvatiilo kosu, no ništa strašno. Hitnom su ga odvezli preventivno, kazao je vatrogasac. Žitelje Vrhovca nisu evakuirali, no zatvorili su ulicu.
- Plamen smo držali pod kontrolom. Dobro da je plin curio jer tada nema opasnosti od eksplozije.

U takvim situacijama nikada ne gasimo vatru, već čekamo zatvaranje plina, nastavio je vatrogasac. Policija je ljudima branila prolaz potencijalno opasnim područjem. Djeca su pješačila iz škole okolnim ulicama. Autobus nije vozio. Stanari su preplašeno provirivali kroz prozore. Starica na kućnom broju 26 bila je sama. Čula je buku te izašla na balkon. Plamen ju je toliko prepao da je morala intervenirati policija.

Odjurili su do časnih sestara preko ceste. - Zamolili su nas da pričuvamo staricu u samostanu dok ne pronađu nekog od obitelji. Sirotica se još trese od straha, objasnila je časna sestra preskačući lokve na cesti. Ostale su iza vatrogasaca. Vodom su poljevali okoliš, da se vatra ne proširi. 24 sata


Post je objavljen 21.04.2009. u 12:00 sati.